Ένας 18χρονος Ιρανογερμανός ο δράστης της επίθεσης στο Μόναχο

Σάββατο 23/07/2016 – 08:07

Μόναχο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ISIS                                            

Ένας 18χρονος Ιρανογερμανός, ο οποίος ζούσε «για μεγάλο διάστημα» στη Βαυαρία, ήταν ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου και έδρασε μεμονωμένα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Αστυνομίας του Μονάχου Χουμπέρτους Άντρε.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μονάχου απέφυγε να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για περίπτωση «αμόκ ή τρομοκρατικής ενέργειας».

Σύμφωνα με τον κ. Άντρε, από την επίθεση υπάρχουν δέκα νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, ο οποίος εικάζεται ότι αυτοκτόνησε, αφού προηγουμένως είχε δεχθεί και πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Μεταξύ των 21 τραυματιών υπάρχουν τρία άτομα σε σοβαρότερη κατάσταση.

Αναφερόμενος στην ταυτότητα του δράστη, ο κ. Άντρε περιορίστηκε να δηλώσει ότι ήταν κάτοχος και γερμανικής και ιρανικής υπηκοότητας, ενώ σε ό,τι αφορά τα κίνητρά του, τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί πρώτα η σχετική έρευνα στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Διευκρίνισε πάντως ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με το λεγόμενον «Ισλαμικό Κράτος», αλλά θα διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...