Ένταση Τσακαλώτου με τον Μάριο Ντράγκι για τους πλειστηριασμούς!

Ένταση Τσακαλώτου με τον Μάριο Ντράγκι για τους πλειστηριασμούς!

Εντάσεις εντός της συνεδρίασης του Eurogroup και κόντρα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, έφερε η εισαγωγική τοποθέτηση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Όπως είπε ο Ιταλός επικεφαλής της ΕΚΤ, ο τρόπος λειτουργίας των πλειστηριασμών πρέπει να είναι εύρυθμος και αποτελεσματικός ώστε να βρίσκεται στα πλαίσια των στόχων του προγράμματος, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα, στον αριθμό των πλειστηριασμών που πρέπει να γίνονται.

Από την πλευρά του, όπως αποκάλυψαν στους ανταποκριτές, πηγές με γνώση των εξελίξεων εντός της συνεδρίασης, ο Έλληνας υπουργός «εξερράγη» και ζήτησε από τον κ. Ντράγκι να πει τι ακριβώς εννοεί με αριθμούς πόσοι πλειστηριασμοί την ημέρα και πόσα έσοδα.

Η αντίδραση του Έλληνα υπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να παραξένεψε τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος προσπάθησε να ρήξεις τους τόνους. Από την ελληνική πλευρά έγινε γνωστό, ότι δεδομένης της μεγάλης βαρύτητας που έχει η τοποθέτηση του, ο πρόεδρος της ΕΚΤ μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το συμβούλιο των υπουργών και για αυτό το λόγο η ακρίβεια έχει μεγάλη σημασία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/322143-Entase-Tsakalotoy-me-ton-Mario-Ntragki-gia-toys-pleisteriasmoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...