Έπιασε λιμάνι το πλοίο RO-RO της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας UN – Ν. Κοντοές: Μεγάλη ημέρα για την Πάτρα

Το πλοίο RO-RO της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας UN, κατέπλευσε σήμερα στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας, εγκαινιάζοντας τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Κωνσταντινούπολη – Τεργέστη, με ενδιάμεσο σταθμό την αχαϊκή πρωτεύουσα. Το πλοίο υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές και εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, ναυτιλιακών εταιρειών, κ.ά., οι οποίοι ανέβηκαν στο κατάστρωμα και είχαν συνάντηση με τον πλοίαρχο του RO-RO.

«Είναι μια καλή ημέρα για την Πάτρα και το λιμάνι της», σχολίασε μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, ο οποίος σημείωσε – και μετά τη συνάντηση με τον πλοίαρχο – πως τα μηνύματα που καταφθάνουν για το λιμάνι της Πάτρας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

«Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεταφορικές εταιρείες για το λιμάνι της Πάτρας, γεγονός που δείχνει ότι η Πάτρα είναι στο σχεδιασμό τους, στους νέους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους που ανοίγονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοές.

Να σημειωθεί ότι η σύνδεση της Πάτρας με το λιμάνι της Τεργέστης επαναλειτουργεί μετά από πολλά χρόνια, με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Στον αρχικό σχεδιασμό της ναυτιλιακής εταιρείας UN, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη δανέζικη ναυτιλιακή DFDS, η οποία κυριαρχεί στους εμπορικούς δρόμους της βόρειας Θάλασσας και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών σε όλη την Ευρώπη, είναι, σε πρώτη φάση, να γίνονται τέσσερις προσεγγίσεις εβδομαδιαίως στο λιμάνι της Πάτρας, δύο ανά κατεύθυνση (προς και από Τεργέστη) με προοπτική να αυξηθούν, στο άμεσο μέλλον, σε τρείς.

Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει γύρω στις 12 το μεσημέρι, καθώς αυτή την ώρα γίνεται η φορτοεκφόρτωση.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...