Έρχονται αλλαγές για τα αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις

Έρχονται αλλαγές για τα αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις

κωστας γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε, σήμερα Δευτέρα από τη Βουλή, νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας θα μπορούν τα αδέλφια να σπουδάζουν στην ίδια πόλη ασχέτως αν έχουν περάσει σε διαφορετικές πόλεις και κάτω από ένα εισόδημα στην ίδια πόλη που μένουν οι γονείς τους.

Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι οι σπουδαστές θα έχουν δικαίωμα να μετεγγραφούν στον τόπο κατοικίας των γονιών τους, εφόσον είναι στις διατάξεις που αφορά ένα εισόδημα και κάτω ή στην πόλη που έχει περάσει το ένα από τα αδέλφια.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γαβρόγλου, η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί το Φεβρουάριο του 2018.

«Είναι απαράδεκτο το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Υπάρχουν οικογένειες που συντηρούν και 2 σπίτια για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Δεν μπορεί να γίνει αυτό άλλο. Μια αριστερή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να το λύσει. Εμείς θα νομοθετήσουμε άμεσα ότι καμιά οικογένεια δεν θα συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί που μένουν οι ίδιοι και κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά εάν θέλουν θα μπορούν να έρχονται εκεί που μένει η οικογένειά τους. Θα το καταθέσουμε αυτές τις μέρες θα ψηφιστεί και θα ισχύει από το δεύτερο εξάμηνο μετά το Φεβρουάριο», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Παιδείας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/314160-Erchontai-allages-gia-ta-aderphia-poy-spoydazoyn-se-diaphoretikes-poleis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...