“Έσβησε” το αστέρι της όπερας Ντμίτρι Χβοροστόφσκι

“Έσβησε” το αστέρι της όπερας Ντμίτρι Χβοροστόφσκι

Ο διάσημος Ρώσος τραγουδιστής της Όπερας Ντμίτρι Χβοροστόφσκι άφησε την τελευταία του πνοή σε κλινική του Λονδίνου. Ήταν 56 χρόνων και τελικά έχασε τη μάχη με τον καρκίνο που έδινε τα δύο τελευταία χρόνια.

Το 1989, σε ηλικία 27 χρονών, ο Ντμίτρι Χβοροστόφσκι κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του BBC «Τραγουδιστής του κόσμου».

«Ήρθε, τραγούδησε και νίκησε», είχαν γράψει τότε οι Times του Λονδίνου για τον Χβοροστόφσκι ο οποίος στη συνέχεια έγινε περιζήτητος από τα διασημότερα λυρικά θέατρα της υφηλίου -Βασιλικό Θέατρο του Λονδίνου, Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, Λυρική Όπερα του Σικάγου, Όπερα του Παρισιού, της Βιέννης, Λα Σκάλα του Μιλάνου.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους μαέστρους, όπως οι Τζέιμς Λιβάιν, Μπερνάρντ Χάιτινκ,  Κλαούντιο Αμπάντο,  Λόριν Μάαζελ,  Γιούρι Τεμιρκάνοφ, Βαλέρι Γκέργκιεφ.

Τον Μάιο του 2004 ήταν ο πρώτος Ρώσος καλλιτέχνης που έδωσε συναυλία με ορχήστρα και χορωδία στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά σε 25 χώρες του κόσμου.

 

Η αγάπη για τη δουλειά του μάλιστα, ήταν τόσο δυνατή που δεν την άφησε στη διάρκεια της ασθένειας και των πολλαπλών επεμβάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί.

Ο πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι: “Ο θάνατος του Ντμίτρι Χβοροστόφσκι αποτελεί τεράστια απώλεια όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλον τον κόσμο”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/310708-Esbese-to-asteri-tes-operas-Ntmitri-CHborostophski ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...