Έτοιμοι να στηρίξουν μείωση του χρέους οι σοσιαλδημοκράτες του SPD!

Έτοιμοι να στηρίξουν μείωση του χρέους οι σοσιαλδημοκράτες του SPD!

ΣΠντι

Μπούλμαν: Ευκαιρία να εγκαταλείψουμε τη λιτότητα του Σόιμπλε!

«θα υποστηρίξω οπωσδήποτε να εξεταστεί σοβαρά μετά το τέλος του προγράμματος σε ποιο βαθμό είναι αναγκαίες οι ελαφρύνσεις του χρέους και να τεθούν σε εφαρμογή(…)»,  δήλωσε ο Ούντο Μπούλμαν, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο και εντεταλμένος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για ευρωπαϊκά θέματα, αναφερόμενος στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, οι Γερμανοί βλέπουν σημαντική βελτίωση στην Ελλάδα, με τον ίδιο να τονίζει ότι «η οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας είναι ενθαρρυντική. Ασφαλώς θα χρειαστεί να ληφθούν τα επόμενα χρόνια δύσκολες αποφάσεις, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η τωρινή πορεία της ανάκαμψης. Πιστεύω ότι η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί στα πόδια της και το εύχομαι από βάθους καρδίας στη χώρα σας», όπως ανέφερε σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ΑΠΕ.

Εξαπολύοντας βέλη κατά της τρόικας, τόνισε ότι πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση και στο μέλλον πρέπει να εξαλειφθεί. Μάλιστα, είπε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέκρινε σφοδρά τον θεσμό της τρόικας όπως επίσης και τις πρακτικές της. Το ότι η Ελλάδα λόγω της δραματικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης έπρεπε να κάνει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές είναι λογικό».  Πρόκειται για κάτι «ασυμβίβαστο με την δική μας αντίληψη της δημοκρατίας το να υπαγορεύεται η λήψη τέτοιων σημαντικών μέτρων από θεσμούς οι οποίοι δεν έχουν ούτε δημοκρατική νομιμοποίηση, ούτε ελέγχονται. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον».

Αναφερόμενος στο σταυροδρόμι που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, τόνισε ότι  «χρειάζεται θάρρος για να μεταρρυθμιστεί η Ευρώπη. Ιδίως η καγκελάριος Μέρκελ και ο προηγούμενος υπουργός της των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρεμπόδιζαν συνεχώς τις μεταρρυθμίσεις. Οι διαπραγματεύσεις για τον συνασπισμό αποδεικνύουν πως είναι καλό για την Ευρώπη να καθορίζουν την πολιτική οι Σοσιαλδημοκράτες. Τώρα θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο. Γι αυτό και είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών θα βρίσκονται στα χέρια των Σοσιαλδημοκρατών. Είναι μια ευκαιρία για μια πραγματική εγκατάλειψη της αυστηρής πολιτικής λιτότητας του κ. Σόιμπλε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/321104-Etoimoi-na-sterixoyn-meiose-toy-chreoys-oi-sosialdemokrates-toy-SPD ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...