Έτσι θα βγει η Ελλάδα στις αγορές μέσα στο Νοέμβριο!

Έτσι θα βγει η Ελλάδα στις αγορές μέσα στο Νοέμβριο!

Μέσα στο μήνα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές! Νέες πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, επιβεβαιώνουν ότι η το οικονομικό επιτελείο και  ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ),  ετοιμάζουν αναδιάρθρωση χρέους, μέσω ανταλλαγής παλαιών ομολόγων, με νέα που θα έχουν καλύτερους όρους. Όλες οι πληροφορίες συγκλείνουν σε έξοδο μετά τα μέσα του μήνα, με ανταλλαγή 20 ομολόγων αξίας 30 δις ευρώ, με πέντε νέες εκδόσεις.
 
 Πρόκειται για ομόλογα που εκδόθηκαν με το PSI και βρίσκονται σε ιδιωτικά χαρτοφυλάκια και ο στόχος είναι μέσω της ανταλλαγής, να βελτιωθεί η καμπύλη πληρωμών της χώρας για τα επόμενα χρόνια, κάτι το οποίο βρίσκεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα από την έξοδο από το μνημόνιο.
 
Αν και δεν αναμένεται να αλλάξει η διάρκεια ωρίμανσης των ομολόγων, αυτή η επιστροφή στις αγορές, που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα προ της ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης, θα είναι προπομπός μίας νέας εξόδου στις αρχές του 2018, όταν και θα εκδοθούν νέοι τίτλοι με στόχο την άντληση ρευστότητας, με την οποία θα γεμίσει το «μαξιλάρι», που θα διασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση της χώρας μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.
 
Τότε, δεν θα υπάρχουν άλλες εκταμιεύσεις από τους θεσμούς και θα έχει κλείσει η κάνουλα ρευστότητας από τον ESM. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική Οικονομία θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307847-Etsi-tha-bgei-e-Ellada-stis-agores-mesa-sto-Noembrio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...