Έτσι περνάει η Αργεντινή στους “16” του Μουντιάλ!

Έτσι περνάει η Αργεντινή στους “16” του Μουντιάλ!

Η νίκη της Νιγηρίας επί της Ισλανδίας αναπτέρωσε τις ελπίδες της Αργεντινής για πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πλέον, με την Κροατία να έχει ήδη προκριθεί, η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει ποια θα είναι η ομάδα που θα την ακολουθήσει στην επόμενη φάση.

Για να προκριθεί, λοιπόν, η «αλμπισελέστε» πρέπει να νικήσει τη Νιγηρία, ώστε να την περάσει στη βαθμολογία (4 βαθμοί έναντι 3) και να μη νικήσει η Ισλανδία την Κροατία.

Εφόσον, όμως, η Ισλανδία νικήσει την Κροατία και η Αργεντινή τη Νιγηρία, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 4 πόντους. Σε αυτή την περίπτωση, θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Χέιμιρ Χάλγκριμσον υπερτερεί, έχοντας -2 γκολ (1-3) και αυτή του Σαμπαόλι -3 (1-4). Συνεπώς, η Αργεντινή θα πρέπει να νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων τη Νιγηρία απ’ ότι η Ισλανδία την Κροατία για να προκριθεί στην επόμενη φάση, με την προϋπόθεση φυσικά να έχει καλύτερη επίθεση.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα σενάριο, στο οποίοι οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν και θα έχουν ίδια γκολ υπέρ και κατά. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα είναι ισόπαλες στα πρώτα 6 κριτήρια της FIFA. Θα έχουν ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων, ίδια γκολ υπέρ, ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το έβδομο κατά σειρά κριτήριο είναι η κατάταξη fair play, που αφορά στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και που αυτή τη στιγμή είναι το κριτήριο που χωρίζει τις δύο ομάδες. Εάν, όμως, και το σύνολο των καρτών στον όμιλο είναι ίδιο για τις δύο ομάδες μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής, τότε η πρόκριση θα κριθεί με κλήρωση. Αυτή τη στιγμή, πάντως, η Ισλανδία δεν έχει κάρτα, ενώ η Αργεντινή έχει τρεις.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Κροατία 6 (5-0 γκολ)

2. Νιγηρία 3 (2-2 γκολ)

3. Ισλανδία 1 (1-3 γκολ)

4. Αργεντινή 1 (1-4 γκολ)

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότερες ομάδες είναι ισόπαλες μετά από την εφαρμογή των τριών πρώτων κριτηρίων, η κατάταξή τους καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος

Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι

8. Κλήρωση από τη FIFA

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/335416-Etsi-pernaei-e-Argentine-stoys-16-toy-Moyntial ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...