Έφοδος των εισαγγελέων στον τόπο της τραγωδίας

Έφοδος των εισαγγελέων στον τόπο της τραγωδίας

Στη Δικαιοσύνη όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων – Για έξι ώρες έκαναν αυτοψία στο Μάτι

ΓΙΑ έξι ολόκληρες ώρες οι εισαγγελείς που ερευνούν τα αίτια και τις ευθύνες της εθνικής τραγωδίας έκαναν αυτοψία στο Μάτι.

Στην επιτόπια έρευνα ήταν παρούσα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Στο μεταξύ, στα χέρια της Δικαιοσύνης θα βρεθούν σύντομα όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, πυροσβεστών, αστυνομικών, δημάρχων και των αρμόδιων της Περιφέρειας Αττικής την ημέρα της μεγάλης καταστροφής.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας και να τεκμηριώσουν τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

Στην κατεύθυνση αυτή διευρύνεται ο κύκλος των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Το πόρισμα της Δικαιοσύνης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί θα περιλαμβάνει άγνωστες πτυχές από την διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Το πόρισμα θα περιγράψει λεπτομερώς και τις ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων και δημάρχων που ευθύνονται για την διαχείριση της κρίσης.

Οι επικοινωνίες που έχουν καταγραφεί μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά τη μεγάλη πυρκαγιά θα τεθούν υπόψιν ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους αρμόδιους εισαγγελείς στην έρευνα.

Τα στοιχεία πρόκειται να παραδοθούν μέσα σε δέκα ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων και των δημάρχων προκειμένου να διαπιστώσουν γιατί δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα η πυρκαγιά. Γιατί δεν έγινε η εκκένωση στο Μάτι.

Οι αρμόδιοι θα κληθούν να απαντήσουν επίσης γιατί ολιγώρησαν και δεν μετακίνησαν τους πολίτες προς τη θάλασσα, με δεδομένο ότι υπάρχει κοντά βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και δεν χρησιμοποιήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις ΕΜΑΚ.

Οι αρμόδιοι της πυροσβεστικής θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην επέμβαση ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα των εισαγγελέων για το μοιραίο λάθος να κατευθύνουν τους οδηγούς από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέσα στο Μάτι όπου εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί.

Η παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου στην αυτοψία που διενεργήθηκε στο Μάτι αποκαλύπτει την απόφαση των κορυφαίων κλιμακίων της Δικαιοσύνης να προχωρήσει ταχύτατα και με τεκμηριωμένα στοιχεία η έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

Δικαστικοί κύκλοι θεωρούν βέβαιη την παραπομπή δεκάδων υπηρεσιακών παραγόντων και δημάρχων, οι οποίοι θα λογοδοτήσουν για το θάνατο των συνανθρώπων μας.

Όπως τόνισε στην KONTRA NEWS καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή δεν είναι δυνατόν να μην αποδοθούν ευθύνες για ένα τέτοιο έγκλημα.

Γιατί η ατιμωρησία είναι αυτή που διαιωνίζει την ολιγωρία υπηρεσιακών παραγόντων που έχουν αποκτήσει δημοσιοϋπαλληλική λογική, με αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκείς στη διαχείριση των κρίσεων, είτε πρόκειται για πυρκαγιές είτε για πλημμύρες.

Είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη εμφανίζεται αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο τελειώνοντας οριστικά την ιδιότυπη ασυλία των δημάρχων και των ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339259-Ephodos-ton-eisaggeleon-ston-topo-tes-tragodias ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...