“Έφυγε” ο παίκτης-θρύλος Τάκης Λουκανίδης

“Έφυγε” ο παίκτης-θρύλος Τάκης Λουκανίδης

Λουκανίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 81 ετών ο Τάκης Λουκανίδης.

Παίκτης-θρύλος για την Δόξας Δράμας και του Παναθηναϊκό και ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην Ελλάδα, υπέστη έμφραγμα και απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης.

Ποιος ήταν ο Τάκης Λουκανίδης

O Τάκης Λουκανίδης γεννήθηκε στο Παρανέστι της Δράμας το 1937 και μεσουράνησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μεγάλο του προσόν ήταν ότι μπορούσε να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις γι’ αυτό και θεωρήθηκε ένας από τους πιο πλήρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη Δόξα Δράμας.

Πριν προλάβει κάποια ευρωπαϊκή ομάδα να τον εντάξει στο δυναμικό της, ο Αντώνης Μαντζαβελάκης τον έφερε στον Παναθηναϊκό το 1962, με τον οποίο αγωνίστηκε για 7 χρόνια.

Είχε 50 συμμετοχές και 13 γκολ με τη Δόξα Δράμας. Σε 142 αγώνες στην Α΄Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας 3 γκολ.

Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 3 πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965) και ένα κύπελλο (1967). Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες (8 γκολ) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970.

Συμμετείχε σε 23 αγώνες της Εθνικής Ελλάδας και σκόραρε 3 φορές.

Να σημειωθεί ότι, πριν από μερικά χρόνια είχε χάσει σε τροχαίο δυστύχημα τον γιο του, γνωστό γυμναστή του «Πρωινού καφέ» Γιώργο Λουκανίδη, 31 χρόνων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/317059-Ephyge-Takes-Loykanides ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...