Όλα όσα είδε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη

Όλα όσα είδε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη

Νυχτερινή έξοδο στη Σιγκαπούρη πραγματοποίησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, την παραμονή της συνάντησης κορυφής που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε -μεταξύ άλλων- τον υπερσύγχρονο βοτανικό κήπο στον κόλπο της Σιγκαπούρης, καθώς και το πάρκο Merlion.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο Capella στο νησί Σεντόσα της Σιγκαπούρης, που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από την ηπειρωτική χώρα.

Η επιλογή του νησιού έγινε χάρη στη θέση του, αλλά και επειδή μπορεί εύκολα να ελεγχθεί η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Το νησί διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία και γήπεδα του γκολφ, ένα καζίνο και ένα θεματικό πάρκο των Universal Studios. Εκεί διαμένουν μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου σε βίλες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στη μαρίνα του βρίσκονται δεμένα πολυτελή γιοτ.

Πάντως, το νησί έως το 1830 ήταν γνωστό με το όνομα «Πουλάου Μπελακάνγκ Μάτι» που του είχαν δώσει οι αυτόχθονες κάτοικοι, οι Μαλάι. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το τι σημαίνει αυτό στα αγγλικά, όμως η επικρατέστερη μετάφραση είναι «το νησί όπου ο θάνατος έρχεται από πίσω». Οι ιστορικοί διαφωνούν για την προέλευση του ονόματος, με κάποιους να πιστεύουν ότι έχει ρίζες στα χρόνια της πειρατείας και των λεηλασιών στις γύρω θάλασσες.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου το νησί χρησιμοποιήθηκε από τις ιαπωνικές δυνάμεις ως στρατόπεδο για τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους αιχμαλώτους. Οι παραλίες του έγιναν τόπος μαζικών εκτελέσεων με μεγάλο αριθμό Κινέζων με καταγωγή από τη Σιγκαπούρη να δολοφονούνται με την υποψία ότι εμπλέκονταν σε δραστηριότητες κατά των Ιαπώνων.

Το 1972 η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης αποφάσισε να προωθήσει με σειρά επενδύσεων την τουριστική πλευρά του νησιού, δίνοντάς του το όνομα Σεντόσα, που σημαίνει «ειρήνη και ηρεμία». 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334388-Ola-osa-eide-o-Kim-Giongk-Oyn-ste-Sigkapoyre ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...