Όλες οι αλλαγές σε συντάξεις, εισφορές, πλασματικά χρόνια και οι ανατροπές για τους δημόσιους υπαλλήλους!

Όλες οι αλλαγές σε συντάξεις, εισφορές, πλασματικά χρόνια και οι ανατροπές για τους δημόσιους υπαλλήλους!

Σημαντικές αλλαγές στον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου φέρνουν οι νέες παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας,  με τον νόμο 4488/2017 που πήρε ΦΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα!  Έφερε καλά νέα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και τους αγρότες, κλείνοντας σημαντικές εκκρεμότητες που επιβάρυναν την αγορά εργασίας.

Οι επιστήμονες θα πληρώνουν εισφορές, μόνο όσο έχουν εργασία!

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι – επιστήμονες  υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην ΤΣΜΕΔΕ του ΕΤΑΑ και του ΕΤΕΑΕΠ μόνο από την ημερομηνία έναρξης άσκησης του επαγγέλματος στην αρμόδια εφορία και μέχρι τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας και τη διαγραφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να πληρώσουν περισσότερα!

Οι αυτοαπασχολούμενοι  ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν πλέον, με αίτησή τους στον ΕΦΚΑ να επιλέξουν ποσοστά υπολογιζόμενα επί ανώτερης βάσης υπολογισμού και να πληρώνουν περισσότερα, ώστε να πάρουν υψηλότερη σύνταξη!

Μέχρι 30% το πέναλτι για πρόωση συνταξιοδότηση από το Δημόσιο!

Πλέον, για τους δημόσιους υπαλλήλους, η μείωση της πρόωρης σύνταξης γήρατος, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30%.

Εθνική σύνταξη με λιγότερα από δεκαπέντε χρόνια

Η προϋπόθεση συμπλήρωσης δεκαπέντε ετών ασφάλισης για την καταβολή της εθνικής σύνταξης δεν ισχύει για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης με τη συμπλήρωση χρόνου ασφάλισης μικρότερου των δεκαπέντε ετών. Στην περίπτωση αυτή το ποσό της εθνικής σύνταξης δεν μπορεί να υπολείπεται αυτού που αντιστοιχεί στα δεκαπέντε (15) έτη ασφάλισης.

Πλασματική ασφάλιση για τους αγρότες

Με τις νέες αλλαγές, οι αγρότες μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι και επτά  έτη πλασματικής ασφάλισης με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλουν μηνιαία εισφορά ύψους 82 ευρώ.

Αύξηση εισφοράς υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Επανακαθορίζονται οι μηνιαίες κρατήσεις των μετόχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) σε ποσοστό 4,5% (από 4%) επί των συντάξιμων αποδοχών τους. Η νέα αυτή ρύθμιση οδηγεί σε αύξηση της εισφοράς υπέρ ΜΤΠΥ ύψους 12,5%.

Μετράει για σύνταξη και η άδεια ανατροφής τέκνων

Προσμετρούνται στο χρόνο για σύνταξη και ο χρόνος άδειας άνευ αποδοχών για την ανατροφή παιδιών ηλικίας μέχρι έξι  ετών.

Πότε αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης!

Όσο διάστημα ο δικαιούχος έχει ποινή περιοριστική της ελευθερίας μεγαλύτερη του ενός έτους και εφόσον το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε στρέφεται κατά του Δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου,  αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης. Η σύνταξη του μεταβιβάζεται στους τυχόν δικαιοδόχους, σαν να πρόκειται για συνταξιοδότηση λόγω θανάτου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301826-Oles-oi-allages-se-syntaxeis-eisphores-plasmatika-chronia-kai-oi-anatropes-gia-toys-demosioys-ypalleloys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...