Όλο το παρασκήνιο της δίωξης κατά Μπολέτση

Όλο το παρασκήνιο της δίωξης κατά Μπολέτση

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 17/02/2016 – 16:02

Μπολέτσης

Ασκήθηκε, σε βάρος του Ι. Μπολέτση, ποινική δίωξη για τα αδικήματα της α) δωροδοκίας δικαστή (ενεργητικής) και β) νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και με το υπ’ αριθμ. 939/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, αποφασίστηκε [παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Ισ. Ντογιάκου, ο οποίος έκρινε ότι δεν υφίστανται επαρκείς ενδείξεις ενοχής του] η παραπομπή του σε δίκη για τα ανωτέρω αδικήματα.

Η υπόθεση που διερευνήθηκε και οδήγησε στην έκδοση του ανωτέρω βουλεύματος, ήρθε στο Φως μετά από, αποκλειστική, πρωτοβουλία του Ι. Μπολέτση, οπότε και κατήγγειλε τον εκβιασμό που υπέστη, τόσο από τον Ιάκωβο Γιοσάκη, όσο και από την υπόλοιπη εγκληματική ομάδα: (Ευσταθίου, Γεωργιτσογιαννάκο, Ζήκο κλπ.), δίνοντας πολλαπλές ένορκες καταθέσεις ενώπιον του, αειμνήστου, Αντεισαγγελέα του ΑΠ Ρούσου –Παπαδάκη.

Αν δεν ήταν ο Ι. Μπολέτσης, τίποτε απ΄ ότι ερευνήθηκε δεν θα είχε αποκαλυφθεί και κανένας, ποτέ, δεν είχε προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης! Τούτο, μάλιστα, το αναγνώρισε ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος, στην προς το Συμβούλιο Εφετών απαλλακτική πρότασή του, ο οποίος γνωρίζει τις συνθήκες της άδικης εμπλοκής του Ι. Μπολέτση και, κυρίως, το αυθόρμητο ειλικρινές των καταγγελιών του.

Επιπλέον, ο Εφέτης – Ανακριτής Νικήτας Χριστόπουλος, δέχθηκε την από 03.07.2012 Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, που νομίμως υπέβαλε και κατέθεσε σ΄ αυτόν ο Ι. Μπολέτσης, κατά των κατηγορουμένων Γεωργίου Ευσταθίου και Ιακώβου Γιοσάκη, για τα εγκλήματα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, αντίστοιχα, ως ο αμέσως παθών από τις παράνομες πράξεις που τελέστηκαν εναντίον του. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι υπάρχουν, λοιπόν, σίγουρα κάποιοι: (οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στο βούλευμα), οι οποίοι θα προτιμούσαν, στην προκειμένη δικογραφία, τον Ι. Μπολέτση κατηγορούμενο και ενδεχομένως απόντα. Και, βεβαίως, όχι μάρτυρα.

Είναι επίσης βέβαιον, ότι αυτοί οι κάποιοι (Γιοσάκης, Ευσταθίου κλπ.) διακαώς επιθυμούν να μην παραστεί (ο Ι. Μπολέτσης) ως πολιτικώς ενάγων εναντίον τους, αλλά να παραπεμφθεί ως συγκατηγορούμενος, ούτως ώστε να μπορούν να ισχυριστούν ότι τα όσα έχει ήδη αποκαλύψει εναντίον τους, δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο: Δεν το πέτυχαν, αρχικώς, διότι ο Εισαγγελέας κ. Ντογιάκος, έχοντας διεξαγάγει ο ίδιος την προκαταρκτική εξέταση, είχε προσωπική αντίληψη της όλης υποθέσεως και, γι΄ αυτό, πρότεινε την απαλλαγή του Ι. Μπολέτση και, αντιστοίχως την δική τους παραπομπή για εκβίασή του. Κατόρθωσαν, όμως, να παραπλανήσουν το Συμβούλιο Εφετών, με στόχο πάντοτε τον ίδιο: Ο Ι. Μπολέτσης να μην είναι μάρτυρας κατηγορίας εναντίον τους, αλλά κατηγορούμενος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...