Όχι στην αναστολή χορήγησης ασύλου και για τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό

Όχι στην αναστολή χορήγησης ασύλου και για τον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό

Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας είπε όχι στην αναστολή της χορήγησης ασύλου και για τον δεύτερο τούρκο αξιωματικό όπως ζητούσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που προσέφυγε κατά της σχετικής απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου.

Το Δικαστήριο μέχρι την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης επέβαλε στον τούρκο αξιωματικό σειρά περιοριστικών όρων για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης δεν θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση, ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα διαμονής του.

Επισημαίνεται ωστόσο πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του τούρκου υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατά ουσία κράτηση αυτού. Επιπλέον, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως να ανακαλέσει την παρούσα απόφαση.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/331728-Ochi-sten-anastole-choregese-asylo-kai-gia-ton-deytero-Toyrko-axiomatik ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...