ΑΑΔΕ: Τρεις ακραίες υποθέσεις φταίνε για την αύξηση των χρεών προς το Δημόσιο!

ΑΑΔΕ: Τρεις ακραίες υποθέσεις φταίνε για την αύξηση των χρεών προς το Δημόσιο!

ΑΑΔΕ: Τρείς ακραίες υποθέσεις φταίνε για την αύξηση των χρεών προς το Δημόσιο!

Η εισπραξιμότητα του νέου φορολογικού ληξιπρόθεσμου χρέους όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αντίθετα βελτιώθηκε, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς αυξήθηκε στο 16,4% από 15,8% τον Ιούλιο του 2016. Σε ανακοίνωση της αρχής σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές Ιουλίου προς το Δημόσιο, διευκρινίζεται ότι όπως προκύπτει από το σχετικό πίνακα που αναρτήθηκε σήμερα, οι φορολογικές υποχρεώσεις, που δεν καταβλήθηκαν εμπροθέσμως, ανέρχονται στο ποσό των 1,441 δις ευρώ. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε 3 ακραίες υποθέσεις ελέγχου μηδενικής εισπρακτικής απόδοσης, με βεβαίωση 746 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, το καθαρό νέο φορολογικό ληξιπρόθεσμο αυξήθηκε κατά 695 εκατ. ευρώ.  

Όπως εξηγούν από την αρμόδια υπηρεσία, στατιστικά, οι εν λόγω υποθέσεις αποτελούν ακραίες τιμές και δεν αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη πορεία του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, το οποίο αυξάνεται με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι και παρά τις ακραίες τιμές, η εισπραξιμότητα του νέου φορολογικού ληξιπρόθεσμου χρέους βελτιώθηκε, καθώς αυξήθηκε στο 16,4% από 15,8% τον Ιούλιο του 2016. 

Τέλος, η αύξηση του συνολικού νέου ληξιπρόθεσμου χρέους κατά επιπλέον 567 εκατ. ευρώ οφείλεται σε μη φορολογικές κατηγορίες εσόδων, όπως δάνεια, λοιπές εισφορές, μη φορολογικά πρόστιμα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/300744-AADE-Treis-akraies-ypotheseis-phtaine-gia-ten-ayxese-ton-chreon-pros-to-Demosio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...