ΑΕΚ: Τα τρία «αν», το σερί, η ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και η απειλή από μια τραγική άμυνα

ΑΕΚ: Τα τρία «αν», το σερί, η ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και η απειλή από μια τραγική άμυνα

Ένα ματς που πριν από τη σέντρα έμοιαζε με γιορτή. Άρχισε ως εφιάλτης και έληξε ως παράπονο. ΑΕΚ – Ριέκα 2-2, ένα αποτέλεσμα που δεν έδωσε στην ΑΕΚ την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League όμως εν τέλει δεν της έκλεισε τον δρόμο.

Το ΟΑΚΑ είχε ντυθεί γιορτινά χθες για να πανηγυρίσει την πρόκριση. Στο ξεκίνημα ήρθε ο εφιάλτης. Η Ριέκα έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε με 0-2 με την Ένωση να λέει… και πάλι καλά. Το 1-2 του ημιχρόνου έδειχνε αρκετά κολακευτικό. Ο Χιμένεθ στην κακή του δράση… είχε αντιδράσει. Έκανε αλλαγή στο 30′ και λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω.

Στο μυαλό του προφανώς όπως και σε αυτό του κάθε ΑΕΚτζή υπήρχαν τρία «αν».

Αν δεν  είχε μεταξύ άλλων να καλύψει δύο πολύ σοβαρές απουσίες. Οι δύο τραυματισμοί, του Μάνταλου και του Γιόχανσον, αποτελούν σίγουρα ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ.

Αν ο Τσιγκρίνσκι και ο Κονέ ήταν έτοιμοι νωρίτερα και όχι στο χθεσινό ματς, στο οποίο και πάλι ήταν ανέτοιμοι αφού είναι λογικό να θέλουν τον χρόνο τους.
 
Αν, τελικά ο Σέρχιο Αραούχο στο 89′ είχε στείλει τη μπάλα λίγα εκατοστά πιο κάτω. Σήμερα η ΑΕΚ θα ήταν στην επόμενη φάση και θα γράφαμε άλλα. 

Η πραγματικότητα όμως δεν περιγράφεται με »αν» αλλά με ότι συνέβη. Κι αυτό που συνέβη χθες στο ΟΑΚΑ είναι ότι με το τελικό 2-2 παρέμεινε αήττητη για έβδομο συνεχόμενο ευρωπαϊκό αγώνα.

Μετά τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στις αρχές Αυγούστου, η Ένωση έχει αποφύγει την ήττα κατά σειρά στις αναμετρήσεις με Κλαμπ Μπριζ (0-0, 3-0), Ριέκα (2-1 στην Κροατία), Αούστρια Βιέννης (2-2), Μίλαν (0-0, 0-0) και ξανά Ριέκα (2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο).

Η επίδοση των επτά συνεχόμενων «ευρωπαϊκών» παιχνιδιών χωρίς ήττα είναι η δεύτερη καλύτερη στην Ιστορία του συλλόγου, μετά τα 12 σερί από τον Φεβρουάριο του 2002 έως τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2003, συγκεκριμένα από το 2-2 με την Ίντερ στο «Νίκος Γκούμας» την σεζόν 2001-02 έως το 0-0 κόντρα στην Μάλαγα στην Ανδαλουσία έναν χρόνο αργότερα.

Επίσης, η ΑΕΚ μετά από έξι χρόνια απουσίας επέστρεψε φέτος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κατάφερε μετά από μόλις 5 ματς να «πιάσει» τον Παναθηναϊκό, στον ειδικό συντελεστή της UEFA!

Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει τραγικές πορείες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, κατρακυλώντας στη βαθμολογία της UEFA κάτι που πλήρωσε φέτος με την «άσχημη» κλήρωση η οποία του έφερε στο δρόμο του την Μπιλμπάο.

Έτσι, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός βρίσκονται πλέον μαζί με 7.000 πόντους και η Ένωση έχει τουλάχιστον ακόμη ένα ματς, από το οποίο μπορεί να βελτιώσει τη συγκομιδή της και να αφήσει πίσω της τους «πράσινους».

Όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, θα παλέψει γι’ αυτή με αντίπαλο την Αούστρια Βιέννης. Αυτή που με 16 γκολ παθητικό σε πέντε αγώνες στη φάση των ομίλων του Europa League, ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση!

Οι Αυστριακοί δέχονται κατά μέσο όρο πάνω από τρία τέρματα στα παιχνίδια τους στη φάση των ομίλων του φετινού Europa League, καθώς ο απολογισμός τους στις πέντε πρώτες αγωνιστικές είναι 9-16, και διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στη διοργάνωση μετά από την αδύναμη Βαρντάρ Σκοπίων (2-19).

Ωστόσο, η Αούστρια Βιέννης έχει πάρει 4 βαθμούς, όλους μακριά από το γήπεδό της (2-2 με την ΑΕΚ, 4-1 επί της Ριέκα), και της αρκεί μια εντός έδρας νίκη επί της Ένωσης (7 πόντοι) στις 7 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προκριθεί στη φάση των «32», παρά την αποκαρδιωτική επίδοση της οπισθοφυλακής της…

Αν δεν τα καταφέρει ηξ ΑΕΚ απέναντι σε αυτή την Αούστρια, θα μείνει με το παράπονο…

Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/310982-AEK-Ta-tria-an-to-seri-e-isobathmia-me-ton-Panathenaiko-kai-e-apeile-apo-mia-tragike-amyna ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...