ΑΡΘΡΟ – Η εθνική Αγγλίας οδηγείται απ’την Τότεναμ

Η εθνική Αγγλίας πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Η αλήθεια είναι οτι οι πρωταγωνιστές των τριών λιονταριών είναι αρκετοί σ’αυτή τη διοργάνωση. Πρώτος απ’όλους είναι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο 47χρονος τεχνικός που έχει καταφέρει να κάνει την Αγγλία κανονική ομάδα, ένα σύνολο που απαρτίζεται από νεαρούς ποδοσφαιριστές γεμάτοι ταλέντο και θέληση για διάκριση.

Η Αγγλία δεν έχει τους αστέρες του παρελθόντος, αλλά έχει προσωπικότητες που την οδηγούν, όπως ο εμβληματικός αρχηγός Χάρι Κέιν, ο ατσάλινος Χέντερσον, ο σταθερός και παθιασμένος Άσλεϊ Γιάνγκ, ο Γουόκερ και οι έμπειροι απ’τον πάγκο Κέιχιλ και Ντάιερ. Όμως αυτό που έχει ξεχωρίσει περισσότερο είναι το ταλέντο των Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τριπιέρ, Ντέλε Άλι, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ, Ντέλφ, αλλά και του Πίκφορντ, ενός τερματοφύλακα που μετά από χρόνια εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη στην Αγγλία και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι μια άλλη ιστορία, που μόνο ο Σάουθγκεϊτ μπορεί να δώσει εξηγήσεις.

Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι αυτή η εθνική Αγγλίας με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της να αγωνίζονται στην Τότεναμ, είναι καταδικασμένη να αποτύχει σε ακόμα μία διοργάνωση. Όχι, μόνο δεν έχει αποτύχει, αλλά είναι μια ανάσα απ’τη συμμετοχή της στο μεγάλο τελικό της 15ης Ιουλίου!
Ρόουζ, Τριπιέρ, Ντάιερ, Ντέλε Άλι και Χάρι Κέιν είναι οι άξιοι εκπρόσωποι των πετεινών κι αυτοί που έχουν δώσει το κάτι παραπάνω έως τώρα είναι αναμφισβήτητα οι Τριπιέρ, Άλι και Κέιν. ”Πετεινός” ουσιαστικά, μπορεί να χαρακτηριστεί και ο Γουόκερ, καθώς αναδείχθηκε απ’την Τότεναμ, παίκτης πλέον της Μάντσεστερ Σίτι.

Αν αναλογιστούμε το γεγονός οτι στα ημιτελικά του Μουντιάλ, εκτός απ’τους 5 παίκτες της Τότεναμ με την εθνική Αγγλίας, βρίσκονται κι άλλοι 4 ποδοσφαιριστές της (Βερτόχγκεν, Αντερβάιρελντ, Ντεμπελέ – Βέλγιο, Γιορίς – Γαλλία) τότε ίσως αυτή η ομάδα να έχει αδικήσει τον εαυτό της όλα αυτά τα χρόνια. Προϊόν της Τότεναμ φυσικά είναι και ο Λούκα Μόντριτς της Κροατίας, νυν ποδοσφαιριστής της Ρεάλ με την οποία έχει κατακτήσει τα πάντα!

Μένει να δούμε αν τελικά αυτή η εθνική Αγγλίας θα γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια, μία απ’τις πιο νεανικές ομάδες όλων των Μουντιάλ, τα χρυσά παιδιά του Σάουθγκεϊτ!

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...