Αδειάζει η Αθήνα από τους εκδρομείς του Αυγούστου

Έξοδος

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ                                                                                                                                                         

Υπό αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, οι αδειούχοι του Αυγούστου εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα προς πιο… δροσερούς προορισμούς με στόχο την ξεκούραση και την διασκέδαση.

Κορυφώνεται σήμερα Σάββατο (30/07) η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου, η οποία ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το πρωί της Παρασκευής έως και το βράδυ της Κυριακής έχουν προγραμματιστεί να αποπλεύσουν από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας περισσότερα από 100 πλοία για τα νησιά του Αιγαίου, τον Αργοσαρωνικό και την Κρήτη, με πληρότητα που ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 80%.

Σήμερα Σάββατο, από τον Πειραιά είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 24 πλοία και από τη Ραφήνα 12 ενώ αύριο θα φύγουν 26 και 15 πλοία αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ οι άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει στις Εθνκές Οδούς και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες κατά την έξοδο των Αθηναίων που έχουν προτιμήσει να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους.

Η κίνηση είναι αυξημένη από το απόγευμα της Παρασκευής τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας όσο και στην Αθηνών – Κορίνθου, χωρίς ωστόσο να έχουν παρατηρηθεί προβλήματα έως τώρα.

Παράλληλα, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ σε Κηφισό και Λιοσίων, η κίνηση είναι μεγάλη, με τα δρομολόγια προς ορισμένους προορισμούς να παρουσιάζουν αύξηση έως και 50% σε σχέση με προηγούμενες ημέρες και πολλά λεωφορεία να αναχωρούν γεμάτα. Δεν είναι τυχαίο ότι για δημοφιλείς περιοχές όπως τα νησιά του Ιονίου, αναχωρούν έως και οκτώ πούλμαν ανά ώρα.

Τρένα και αεροπλάνα αποτελούν επίσης επιλογές των εκδρομέων, με την κίνηση να είναι αυξημένη στους σταθμούς αλλά και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...