Αιφνιδιαστικό μπλοκάρισμα της Apple στην Κίνα

Αιφνιδιαστικό μπλοκάρισμα της Apple στην Κίνα

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 22/04/2016 – 20:10

Αιφνιδιαστικό μπλοκάρισμα της Apple στην Κίνα

Να μπλοκάρει τις ιντερνετικές υπηρεσίες της Apple στην Κίνα αποφάσισε το Πεκίνο μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν χθες στο iTunes και το iBooks προκαλώντας απίστευτη αναστάτωση τόσο στους χρήστες των τηλεφώνων όσο και στην ίδια την εταιρία.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο δημοφιλείς συνδρομητικές υπηρεσίες είχαν πάρει άδεια από τις κινεζικές αρχές, χθες η αρμόδια υπηρεσία για της τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία τους στην αγορά της χώρας. 

Η ίδια η Apple σε σημερινή της δήλωση εκφράζει την ελπίδα ότι οι υπηρεσίες της θα επανέλθουν «το συντομότερο δυνατό» χωρίς όμως να κάνει λόγο για τα αίτια τα οποία οδήγησαν στο μπλοκάρισμά τους.

Η ρυθμιστική αρχή ραδιοτηλεόρασης της Κίνας έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο διαδίκτυο, το οποίο όμως ρυθμίζεται και από άλλες άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και υπουργεία. Κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, η απόφαση για το κλείσιμο των υπηρεσιών της Apple έχει να κάνει με διαφορές μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...