Αμφίπολη: Νέες ανακοινώσεις αύριο από την Αικ. Περιστέρη

Αμφίπολη: Νέες ανακοινώσεις αύριο από την Αικ. Περιστέρη
Φρενίτιδα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο υπουργείο Πολιτισμού, εν αναμονή των νέων ανακοινώσεων για την Αμφίπολη.

Τα τηλέφωνα στο υπουργείο δεν σταματούν να χτυπούν, καθώς δεκάδες απλοί πολίτες καλούν και ζητούν να παρακολουθήσουν την ομιλία της κυρίας Κατερίνας Περιστέρη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, του Αρχιτέκτονα κ. Λεφαντζή και του πολιτικού μηχανικού, Δ. Εγγλέζου.

Τεράστιο είναι, όμως, και το ενδιαφέρον από τα ξένα ΜΜΕ με δεκάδες δημοσιογράφους να καταφθάνουν στην χώρα μας, προκειμένου να καλύψουν το θέμα του Τύμβου Καστά, που έχει συναρπάσει ολόκληρο τον κόσμο.

Η παρουσίαση θα γίνει αύριο, στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο του υπουργείου και εκεί θα παραστεί ολόκληρη η ομάδα της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

Μάλιστα, η γ.γ Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσκάλεσε στην Αθήνα όλη την ανασκαφική ομάδα, τους εργάτες και τους συντηρητές, ώστε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που θα γίνει και που πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας της έρευνας, τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον αρχαίο τάφο.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...