Αναβολή του κουρδικού δημοψηφίσματος ζητά το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ

Αναβολή του κουρδικού δημοψηφίσματος ζητά το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν είναι προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου αλλά το Ιράκ δεν επιθυμεί την πραγματοποίησή του διότι όπως έχουν αναφέρει υπουργοί της κυβέρνησης, αν το αποδέχονταν θα ήταν σαν να δέχονταν ένα δεύτερο Ισραήλ στα εδάφη τους (παρεμπιπτόντως, το Ισραήλ είναι υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Ιρακινού Κουρδιστάν). Την αναβολή του δημοψηφίσματος ζήτησε Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ προκειμένου να εξετάσει τη συνταγματικότητά του.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε εντολή αναστολής της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος που είναι προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρις ότου εξετάσει τις προσφυγές που έχει λάβει, επισημαίνοντας ότι η ψηφοφορία είναι αντισυνταγματική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικαστήριο.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάικλ Φάλον δήλωσε από τη Βαγδάτη ότι το απόγευμα θα μεταβεί στην Αρμπίλ για να προσπαθήσει να πείσει τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί να αναβάλλει το δημοψήφισμα.

«Θα είμαι το απόγευμα στην Αρμπίλ για να πω στον Μασούντ Μπαρζανί ότι δεν στηρίζουμε το κουρδικό δημοψήφισμα. Είμαστε δεσμευμένοι στην ενότητα του Ιράκ και εργαζόμαστε με τον ΟΗΕ για να βρούμε εναλλακτικές στο δημοψήφισμα», εξήγησε ο κ. Φάλον.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301630-Anabole-toy-koyrdikoy-demopsephismatos-zeta-to-Anotato-Dikasterio-toy-Irak ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...