Αναθερμαίνονται οι σχέσεις ΗΠΑ – Ινδίας

Αναθερμαίνονται οι σχέσεις ΗΠΑ – Ινδίας

ΗΠΑ Ινδία

Βασικός στόχος των ΗΠΑ ο περιορισμός της επιρροής της Κίνας στην περιοχή

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, συνομίλησε σήμερα με Ινδούς ηγέτες με σκοπό την εμβάθυνση στρατιωτικών δεσμών και πιθανές πωλήσεις Αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών και μη-επανδρωμένων αεροσκαφών παρακολούθησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς σκοπεύει στον περιορισμό της επιρροής της Κίνας στην περιοχή.

 Ο Μάττις είναι το πρώτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που επισκέπτεται την Ινδία επί διακυβέρνησης Τραμπ και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι.

 Οι δεσμοί Ινδίας και Ηνωμένων Πολιτειών έχουν επεκταθεί γρήγορα με το Νέο Δελχί να αγοράζει όπλα αξίας 15 δισεκατομμυρίων την τελευταία δεκαετία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ απομακρύνεται από την παραδοσιακή προμηθεύτρια Ρωσία.

 Στην κορυφή της ατζέντας, είναι να προχωρήσει η συμφωνία να προμηθευτούν 22 ντρόουν «Sea Guardian», δηλαδή Προστάτες της Θάλασσας, στο Ινδικό ναυτικό που η Αμερικανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει από τον Ιούνιο, η πρώτη φορά που επιτρέπεται κάτι τέτοιο σε χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.  

 Το Ινδικό ναυτικό θέλει τα άοπλα ντρόουνς για να μπορεί να παρατηρεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τον Ινδικό Ωκεανό, όπου Κινεζικά πλοία και υποβρύχια κάνουν καθημερινές παραβιάσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302823-Anathermainontai-oi-scheseis-EPA-Indias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...