Ανείπωτη τραγωδία από φωτιά σε εμπορικό στη Ρωσία – 48 Νεκροί

Ανείπωτη τραγωδία από φωτιά σε εμπορικό στη Ρωσία – 48 Νεκροί

Ανάμεσα στους αγνοούμενους και 40 παιδιά

Σε τραγωδία εξελίσσεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθε σε εμπορικό κέντρο,  το οποίο που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ καθώς και πολλά καταστήματα, στο στο Κεμέροβο της Σιβηρίας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους 48. Σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο, Βλαντιμίρ Τσερνόφ, 13 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε έναν κινηματογράφο. 

Οι τραυματίες μέχρι ώρας ανέρχονται σε 42, ενώ υπολογίζεται ότι οι διασώστες κατόρθωσαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους.

Λίγο πριν γίνει γνωστός ο νεότερος απολογισμός, το πρακτορείο TASS μετέδιδε ότι οι αγνοούμενοι ήταν 69 και μεταξύ αυτών υπήρχαν 40 παιδιά, κάτι που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Daily Mail σημειώνει ότι υπάρχουν φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς. 

H φωτιά, πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο του εμπορικού, σε ένα χώρο παιχνιδιού γεμάτο με αφρό, μια πισίνα συγκεκριμένα γεμάτη με αφρό που λειτουργούσε σαν τραμπολίνο, όταν ένα παιδί άναψε έναν αναπτήρα. Η φωτιά έκαιγε επί πέντε ώρες μέχρι να καταφέρουν οι πυροσβέστες να τη θέσουν υπό έλεγχο. Τώρα οι πυροσβέστες χτενίζουν το κτίριο για τους αγνοούμενους. 

Η Ερευνητική Επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για σοβαρά αδικήματα στη Ρωσία και  υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.

Πηδούσαν από τα παράθυρα να σωθούν

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου, που είχε τυλιχθεί στους καπνούς και τις φλόγες, για να γλιτώσουν.

Η συγκεκριμένη τραγωδία είναι μια από τις μεγαλύτερες στη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης, 27 χρόνια πριν. 

Το εμπορικό κέντρο, το «Χειμωνιάτικο Κεράσι», όπως ονομάζεται το εμπορικό κέντρο, καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.

Να σημειωθεί οτι πριν καλά καλά προλάβει ι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν 1 εκατομμύριο ρούβλια ως αποζημίωση (περίπου 14.160 ευρώ), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/326412-Aneipote-tragodia-apo-photia-se-emporiko-ste-Rosia-48-Nekroi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...