Ανησυχία Μακρόν, Μέρκελ, Μέι για την απόφαση του Τραμπ

Ανησυχία Μακρόν, Μέρκελ, Μέι για την απόφαση του Τραμπ

Παρίσι, Βερολίνο και Λονδίνο υποδέχθηκαν με ανησυχία την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ και την Τερέζα Μέι, λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου και στη συνέχεια οι τρεις ηγέτες έκαναν κοινή δήλωση.

«Με λύπη και ανησυχία δίνουμε προσοχή την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία», αναφέρει σε αυτή, ενώ υπογραμμίζουν ότι παραμένουν αφοσιωμένοι σε αυτή.

Η συμφωνία εξακολουθεί να είναι σημαντική για την κοινή ασφάλειά μας, επισημαίνουν οι ηγέτες των τριών χωρών, ενώ υπενθύμισαν ότι αυτή είχε υιοθετηθεί ομόφωνα, με ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αυτό το ψήφισμα παραμένει το δεσμευτικό διεθνές νομικό πλαίσιο για την επίλυση της διένεξη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Καλούμε όλες τις πλευρές να παραμείνουν δεσμευμένες στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και να ενεργήσουν με πνεύμα ευθύνης», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των τριών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/331148-Anesychia-Makron-Merkel-Mei-gia-ten-apophase-toy-Tramp ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...