Ανοιχτή πρόσκληση για τη Μπιενάλε της Βενετίας

Ανοιχτή πρόσκληση για τη Μπιενάλε της Βενετίας

Κατηγορία

n.anastasiou
Τετάρτη 16/03/2016 – 16:33

μπιενάλε

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την έγκαιρη προετοιμασία της εθνικής συμμετοχής στην 57η Διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση της Μπιενάλε Βενετίας, που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο από 13 Μαΐου έως 26 Νοεμβρίου 2017, απευθύνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιμελητές, ιστορικούς, κριτικούς και θεωρητικούς τέχνης με εμπειρία στην οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων από κοινού με καλλιτέχνες ή αντίστροφα, προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την επιλογή της ελληνικής εκπροσώπησης.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωση του, «καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους, συμπληρώνοντας, το ειδικό έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το οποίο πρέπει να συνοδεύεται από οπτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή που να παραπέμπει στα προτεινόμενα έργα και στην παρουσίασή τους στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016 στις 16:00, στην ακόλουθη διεύθυνση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/ Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού/Διεύθυνση Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής, Μετσόβου 5, 106 82 Αθήνα (ημιώροφος).

Προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση [email protected]. Το συνολικό μέγεθος των ψηφιακών αρχείων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 ΜΒ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Σχεδίου, Ρεθύμνου 1, Αθήνα, τηλ. 210 8201723, 210 8201728, 210 8201708, καθώς και στον ιστότοπο http://greeceatvenice.culture.gr.

Το υπουργείο επίσης συγκροτεί ad hoc επταμελή Γνωμοδοτική Επιτροπή θεσμικού χαρακτήρα που θα απαρτίζεται από ένα μέλος ΔΕΠ Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ένα μέλος ΔΕΠ Τμήματος Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, έναν εκπρόσωπο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έναν εκπρόσωπο του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έναν εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA HELLAS), καθώς και το γενικό διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού ΥΠΠΟΑ.

«Οι εκπρόσωποι θα οριστούν από το αρμόδιο όργανο του κάθε φορέα. Έργο της εν λόγω επιτροπής θα είναι η εξέταση–αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν και η γνωμοδότηση σχετικά με την επιλογή των συντελεστών της ελληνικής συμμετοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...