Ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις ο Τσίπρας

Ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις ο Τσίπρας

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 09/02/2016 – 21:36

tsipras

Αγροτικό και ανοιχτά «μέτωπα» στο υπουργικό

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, η πορεία των διαπραγματεύσεων, τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και βέβαια το αγροτικό, αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Κυβερνητικός παράγοντας προαναγγέλλει  στην Kontranews ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα ανακοινώσει ότι είναι ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις για τους αγρότες», καλώντας τους σε διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση.

Όσο για το νομοθετικό έργο, θυμίζουν πως ήδη έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο Βερναρδάκη για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και το «Παράλληλο Πρόγραμμα» και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για τις επόμενες πρωτοβουλίες.

«ΤΡΕΜΟΥΝ» ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

«Ανησυχούμε για όλους και για όλα» έλεγε έτερο κυβερνητικό στέλεχος, μεταφέροντας, την ατμόσφαιρα στους κόλπους της κυβέρνησης.

Μεγάλος «πονοκέφαλος» τέλος, για Μαξίμου και Κουμουνδούρου, είναι το γεγονός ότι είναι πολλοί πια οι βουλευτές της περιφέρειας που δεν τολμούν να πατήσουν το πόδι τους στους νομούς εκλέγονται, καθώς- όπως λένε- «τρώνε ξύλο».

Με δόση χιούμορ μάλιστα, βουλευτής του κόμματος που εκλέγεται στη Β’ Αθήνας έλεγε πως «εμείς… της Αθήνας σε κάποια πράγματα είμαστε πιο τυχεροί».

ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ… ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Την ίδια ώρα, λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, υπό τη σκληρή επιτροπεία των δανειστών, καλείται να βρει ο πρωθυπουργός.

Τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά περιορισμένα και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης βρίσκεται «στον αέρα», ενώ άγνωστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των θεσμών. Τα… καρφιά προς την ελληνική κυβέρνηση για τις διαφορές -σε δημοσιονομικά και ασφαλιστικό- συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Χαρακτηριστική, ήταν η δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι «πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια».

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, από την πλευρά της έστειλε χθες το μήνυμα ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο των θεσμών».

Επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι θέλει να φτάσει γρήγορα στην πρώτη αξιολόγηση, με στόχο να ανασάνει η οικονομία, και παραδέχτηκε,  ότι επ’ αυτού «εντάσσονται και όλες οι αγωνίες μας».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...