Αντάρτικο στη ΝΔ για τους δήµους

Αντάρτικο στη ΝΔ για τους δήµους

Όλα τα ονόματα των ανταρτών και οι «εστίες φωτιάς»

 

• Τρέχει και δεν προλαβαίνει ο Κυριάκος

• Εικόνα ασύντακτου στρατού στο κόμμα

• Πανικόβλητη η Πειραιώς απειλεί με διαγραφές

 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Πόλεµος χαρακωµάτων εξελίσσεται στο παρασκήνιο της Νέας Δηµοκρατίας µε φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης µόνο ανέφελα δεν θα βαδίσει στο δρόµο για τις κάλπες. Τα αντάρτικα σε όλη τη χώρα αρχίζουν να φουντώνουν και πάρα πολλά στελέχη, αρνούνται να υπακούσουν τις εντολές της ηγεσίας της ΝΔ και έχουν αρχίσει και κινούνται αυτόνοµα, προκαλώντας την ενόχληση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Το κλίµα σε αρκετές περιοχές είναι τεταµένο και από την Πειραιώς στέλνουν µηνύµατα περί διαγραφών, µια απειλή που βαθαίνει την κρίση στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης, αντί να υπάρχει ενότητα ενόψει και των βουλευτικών εκλογών.

Η ατµόσφαιρα σε ορισµένες περιφέρειες και πολλούς δήµους µυρίζει…«µπαρούτι», ενώ υπάρχει πολύ κακό κλίµα και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της ΝΔ µε την απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να ζητήσει –απαιτήσει λένε οι µυηµένοι- από τουλάχιστον τρεις βουλευτές να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της Κυριακάτικης kontranews ο πρόεδρος της ΝΔ έχει θέσει το συγκεκριµένο θέµα µε µε-γαλύτερη ένταση στον βουλευτή Σίµο Κεδίκογλου (Εύβοιας) για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, καθώς ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης θα είναι οριστικά υποψήφιος Δήµαρχος Αθηναίων.

Ο δεύτερος βουλευτής στον οποίο ασκείται έντονη πίεση να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας είναι ο βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης και το τρίτος βουλευτής είναι ο Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαϊας).

Και οι τρεις αρνούνται πεισµατικά να είναι υποψήφιοι µε το χρίσµα της ΝΔ, αλλά δεν έχουν πολλές επιλογές καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να τους βάλει στη µάχη των περιφερειακών εκλογών και µε την κίνηση αυτή επι-διώκει να ανοίξει δρόµους και για τα ψηφοδέλτια του κόµµατός του, στα οποία επιθυµεί να τοποθετηθούν και ουσιαστι-κά να πριµοδοτηθούν από το κλειστό σύστηµα εξουσίας της ηγεσίας.

Στο παρασκήνιο έχουν γίνει πολλά επεισόδια, καθώς και οι τρεις δεν µπαίνουν στη σχετική συζήτηση, ενώ ακόµα και όσοι έχουν υποτίθεται κάνει παλαιότερη πολιτική συµφωνία µε τον Κυρ. Μητσοτάκη βλέπουν να αναιρούνται όσα έχουν συµφωνηθεί.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι µε τον δήµαρχο Αµαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ο ο-ποίος είχε συµφωνήσει, όπως έγραψε και η Kontra news της περασµένης Κυριακής, µε τον Κυρ. Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος τελικά για την περιφέρεια, από τη στιγµή που ο ανιψιός του προέδρου της ΝΔ, Κώστας Μπακογιάννης θα κατέβει τελικά για το Δήµο Αθηναίων.

Ο Γ. Πατούλης όµως φέρεται ότι την περασµένη Δευτέρα πληροφορήθηκε ότι η συµφωνία χάλασε και η οικογένεια Μητσοτάκη τον…έριξε και γι’ αυτό και εµφανίστηκε στα Πετράλωνα και εξαπέλυσε βολές κατά της ηγεσίας της ΝΔ, δεί-χνοντας ότι δεν θα κάνει πίσω και δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για το Δήµο Αθηναίων.

Μάλιστα, ο Γ. Πατούλης φρόντισε να στείλει µήνυµα στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι θα αποσυρθεί εάν τον στηρίξει τελικά για την περιφέρεια. Ουσιαστικά επιχειρεί να διαπραγµατευθεί τώρα δηµόσια, αντιλαµβανόµενος ότι οι υπόγειες συµφω-νίες δεν ισχύουν. Η οργή του έγινε µεγάλη και η συµφωνία χάλασε, ενώ πριν ένα µήνα είχε κλειδώσει η υποψηφιότητά του για την περιφέρεια, µετά από πρόσφατη συνάντηση κεντρικού στελέχους της ΝΔ –κατ΄ εντολή του Κυρ. Μητσοτάκη- µε τον πασοκογενή Γιάννη Σγουρό. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Εκτός όµως από τον κίνδυνο να υπάρξει διάσπαση στο αυτοδιοικητικό κοµµάτι της ΝΔ στο Δήµο Αθηναίων που επηρεάζει σαφώς και την µάχη στην περιφέρεια Αττικής, προκύπτει και µείζον πρόβληµα σε άλλες περιφέρειες, όπως της Δυτικής Ελλάδας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας µε το εσωκοµµατικό µπρα ντε φερ µε τους βου-λευτές Ανδρ. Κατσανιώτη, Γ. Κασαπίδη και Σ. Κεδίκογλου.

Πρόβληµα υπάρχει και στην Πελοπόννησο µε τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον οποίο η ηγεσία της ΝΔ δεν επιθυµεί να έχει και πάλι τα ηνία της περιφέρειας και προωθεί άλλη υποψηφιότητα. Ο πονηρός Π. Τατούλης αντι-λαµβανόµενος τι συµβαίνει και επειδή δεν είναι διατεθειµένος να υποκύψει στα κελεύσµατα της ηγεσίας της ΝΔ που φέρεται να συζητά την υποψηφιότητα του δηµάρχου Καλαµάτας Παναγιώτη Νίκα, συναντήθηκε προ ηµερών µε τον πρό-εδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άµυνας Πάνο Καµµένο για θέµατα της περιφέρειας, αλλά και τα αυτοδιοικητικά ετέθησαν στο τραπέζι.

Μεγάλος πόλεµος γίνεται στην Ήπειρο, όπου η ηγεσία της ΝΔ έχει καταφέρει να τα κάνει…σαλάτα, καθώς ο νυν πε-ριφερειάρχης Αλέκος Καχριµάνης είδε απέναντί του την υποψηφιότητα του επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου που εµφανίστηκε στην περιφέρεια ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Ο Σπ. Ριζόπουλος έχοντας εδώ και ένα χρόνο την παρα-σκηνιακή έγκριση της ηγεσίας της ΝΔ άρχισε τον προεκλογικό του αγώνα, καθώς δεν ήθελαν ανανέωση της θητείας του Αλ. Καχριµάνη. Μετά από έντονο παρασκήνιο, πιέσεις και απειλές για ρήγµα στην περιφερειακή οργάνωση της ΝΔ, ο νυν περιφερειάρχης έλαβε και πάλι διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφιος και ουσιαστικά η ηγεσία του κόµµατος «αδειά-ζει» τον Ριζόπουλο που τον στηρίζουν αρκετά τοπικά στελέχη της ΝΔ µεταξύ των οποίων µέλη των Νοµαρχιακών Επι-τροπών του κόµµατος και πρώην δήµαρχοι (Θωµάς Πάντος από την Ηγουµενίτσα και Κώστας Παπαγεωργίου από την Πρέβεζα), αλλά και πρώην βουλευτές, όπως ο Κώστας Παπασιώζος (Άρτας).

Στην ηγεσία της ΝΔ θορυβήθηκαν και αφού είχαν ανοίξει οι ίδιοι το παιχνίδι πριν ένα χρόνο µε την άτυπη συµφω-νία που έγινε µε τον Σπ. Ριζόπουλο, τώρα αλλάζουν γραµµή και ο γραµµατέας του κόµµατος Λευτέρης Αυγενάκης κάλε-σε για εξηγήσεις 10 κοµµατικά στελέχη από την Ηπειρο τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και ανεστάλη-σαν τα κοµµατικά τους αξιώµατα, ενώ είναι προ των πυλών της οριστικής διαγραφής.

Το κλίµα είναι πολύ κακό σε αρκετούς δήµους, όπως π.χ. στη Θεσσαλονίκη, όπου εµφανίστηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας και έχοντας ως όπλο τις 100 υπογραφές εκπροσώπων της πόλης κινείται ως υποψήφιος ουσιαστικά, ενώ το κόµµα φέρεται να θέλει τον βουλευτή Σταύρο Καλαφάτη.

Στην Θεσσαλονίκη ο επιχειρηµατίας Ιβάν Σαββίδης και ένα σύστηµα της Νέας Δηµοκρατίας θέλει για υποψήφιο δή-µαρχο τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Εντονες εσωκοµµατικές µουρµούρες υπάρχουν και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου η ηγεσία της ΝΔ δεν επιθυµεί και νέα θητεία της Χριστιάνας Καλογήρου στην περιφέρεια, µε το επιχείρηµα ότι έχει παρασκηνιακές επαφές και συνεργασία µε την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι αυτό γίνεται για το προσφυγικό – µεταναστευτικό που είναι κεντρικό πρόβληµα στη Λέσβο. Η ηγεσία της ΝΔ φέρεται να προωθεί την υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/341921-Antartiko-ste-ND-gia-toys-demoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...