Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ                                                                                                                        

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένουν στο κυβερνητικό επιτελείο την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες με την πρώτη διάσκεψη των δικαστών να αρχίζει σήμερα.

Το ανώτατο δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη στο  σύνολο του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης, την ώρα που ο επίμαχος διαγωνισμός έχει προκαλέσει έντονες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Επιπλέον, από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει ήδη διαδοχικές συναντήσεις με τους νέους καναλάρχες. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε τετ α τετ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη της Alter Ego και με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζο.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η ΝΔ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ

«Η ΝΔ κινήθηκε… καναλαρχότερη του καναλάρχη, έπαιξε τα ρέστα της για να αποτύχει ο διαγωνισμός για τις άδειες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Ακόμη και μετά την προσέλευση των υπερθεματιστών για την πληρωμή της πρώτης δόσης, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει το ίδιο τροπάρι περί ακυρότητας της διαδικασίας» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη σχολιάζοντας ότι θα έλεγε κανείς ότι κάνει σα να έφυγαν από την τσέπη της τα εξήντα εκατομμύρια που μπήκαν στα δημόσια ταμεία.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως «τα ευφάνταστα σενάρια της ομάδας του κ. Μητσοτάκη γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο. Στην αρχή μας κατηγορούσαν ότι στήσαμε το διαγωνισμό για να αποκλειστεί ο κ. Αλαφούζος.

Τελικά, ο Όμιλος ΣΚΑΪ ήταν ο πρώτος που πήρε άδεια. Μετά είπαν ότι ο διαγωνισμός είναι παρωδία και γι’ αυτό άκυρος. Μέχρι που ο ένας μετά τον άλλον οι ίδιοι οι συμμετέχοντες προσήλθαν και πλήρωσαν κανονικά την πρώτη δόση του ποσού για τις άδειες. Όλον αυτόν τον καιρό μας κατηγορούσαν ότι στήνουμε τη «νέα διαπλοκή» και ότι προορίζουμε τον κ. Καλογρίτσα σε ρόλο «καναλάρχη του Σύριζα», είπε.

Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι μετά και την τήρηση των αυστηρών κανόνων της αδειοδότησης, βάση των οποίων ο κ. Καλογρίτσας βρέθηκε εκτός, τους έμεινε μόνο η δημόσια ομολογία τους, ότι υπήρξε πράγματι «παλιά διαπλοκή» και η ΝΔ τη νοσταλγεί. Αυτό όμως λέγαμε ήδη από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ότι βάζουμε τέλος στο παλιό και στο σάπιο.

Ν. ΠΑΠΠΑΣ: ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

Με αφορμή την κυβερνητική πρωτοβουλία να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προϊδέασε ότι «θα μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα».

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» μίλησε για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να κάνει εκτιμήσεις για την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των νυν και υποψήφιων καναλαρχών.

Ωστόσο, είπε ότι σε προηγούμενες αλλεπάλληλες αποφάσεις το ίδιο δικαστικό όργανο είχε κρίνει ότι η πρότερη κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο ήταν αντίθετη με το Σύνταγμα και το άρθρο 15, ενώ είχε διατυπώσει τη σκέψη ότι υπάρχει λόγο δημόσιου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

 Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Παππάς τόνισε ότι αυτά που λέει η Νέα Δημοκρατία περί «κατάρρευσης» του διαγωνισμού «είναι λίγο αστείο», καθώς, όπως είπε ήδη έχουν εισπραχθεί 70 εκατ. ευρώ και θα φτάσουν τα 85-88 εκατ. ευρώ όταν ο κ. Σαββίδης καταβάλει την δική του πρώτη δόση.

«Το τι λέει η ΝΔ παίζει πολύ λίγο ρόλο, ένας «υποψιασμένος» πολίτης μπορεί να δει ότι απλώς επαναλαμβάνει όσα ακούγονται στην τηλεοπτική πρωινή ζώνη και σε κάποιες επιφυλλίδες, τα επαναλαμβάνει απολύτως προβλέψιμα», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο υπουργός επικρατείας εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι συγκεκριμένα δελτία ειδήσεων έχουν αποκαλυφθεί, καθώς δεν έχουν προτεραιότητα την ενημέρωση των πολιτών αλλά την υπεράσπιση των συμφερόντων του ιδιοκτήτη, του κ. Κοντομηνά στον Alpha, του κ. Αλαφούζου στον ΣΚΑΪ, του κ. Βαρδινογιάννη στο Star.

Είναι απότοκο μίας κατάστασης στην οποία είχαν καθυποτάξει την τότε πολιτική ηγεσία. Τώρα, η Πολιτεία έδειξε ότι μπορεί να βάζει κανόνες, κάτι θετικό όχι για εμάς, αλλά για τη Δημοκρατία, υπογράμμισε.

Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης: Η μιντιακή τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η μιντιακή τρομοκρατία δεν θα περάσει, αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε ανακοίνωσή της.

“Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μεταδόθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα συμφερόντων του κ. Κοντομηνά, ότι σκοπίμως παραποιήθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας, στο οποίο αναφέρεται το ποσό της τελευταίας προσφοράς του πρώτου επιλαχόντα (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED), κατά τη διαδικασία κατακύρωσης της 4ης άδειας.

Πρόκειται για μια ακόμη άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε τα εξής: Ενώ η τελευταία έγκυρη προσφορά της εταιρείας «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED», στην ολοκλήρωση του Σταδίου 1 της 4ης φάσης, ανήλθε στο ποσό των 61.500.000 €, λόγω τυπογραφικού σφάλματος, μεταφέρθηκε σε δύο σημεία του πρακτικού το ποσό των 61.600.000 €,  ενώ η ορθή αποτύπωση της προσφοράς, δηλαδή το ποσό των 61.500.000 €, προκύπτει τόσο από το ηλεκτρονικό σύστημα, όσο και από τις υπογεγραμμένες έντυπες προσφορές της εταιρείας, που τηρούνται στο αρχείο της ΓΓΕΕ και ρητά αναγράφεται στον τελικό πίνακα επιλαχόντων” σημειώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

“Η αναγόρευση ενός οφθαλμοφανώς τυπογραφικού σφάλματος σε υποτιθέμενη προσπάθεια παραποίησης του πρακτικού των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκφοβισμού και άσκησης ψυχολογικής βίας στους δημόσιους λειτουργούς, μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού,  με στόχο να πληγεί το κύρος του διαγωνισμού και να επωφεληθούν αθέμιτα όσοι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να ανακηρυχθούν υπερθεματιστές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1/2016,  στον όρο  3.3.2 εδάφιο (δ), προβλέπει την κύρωση του αποκλεισμού και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό σε περίπτωση «απόπειρας επηρεασμού των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη δημοπρασία», προσθέτει η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...