Αξιωματούχος Ε.Ε.: Δύσκολο αλλά εφικτό να συμφωνήσουν Γιούνκερ – Μέι

Αξιωματούχος Ε.Ε.: Δύσκολο αλλά εφικτό να συμφωνήσουν Γιούνκερ – Μέι

«Δύσκολο αλλά εφικτό» χαρακτήρισε αξιωματούχος της Ε.Ε. το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Με, σε ό,τι αφορά τα θέματα – κλειδιά που καθυστερούν την έναρξη των συνομιλιών για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ. Γιούνκερ και η κ. Μέι θα έχουν γεύμα εργασίας τη Δευτέρα, παρουσία του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο, το γεγονός ότι ο κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από το γεύμα του με την κ. Μέι, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι εκφράστηκαν νέες ανησυχίες για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

Νωρίτερα, διπλωμάτες υποστήριζαν πως είναι κοντά η συμφωνία, ωστόσο κύριο εμπόδιο είναι οι ανησυχίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. στη Βρετανία.

Η συνάντηση που θα έχει ο Γιούνκερ στις 11 π.μ. (12:00 ώρα Ελλάδας) με την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου για το Brexit, της οποίας ηγείται ο Γκι Φερχόφστατ, φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η έγκριση της Ευρωβουλής για μια συμφωνία σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε.

Η Ε.Ε. έχει ξεκαθαρίσει στη Μεγάλη Βρετανία ότι εάν δεν υπάρξει λύση στο θέμα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία – Σκωτία – Ουαλία – Β. Ιρλανδία), στο θέμα των συνόρων Ιρλανδίας – Β. Ιρλανδίας και σε εκείνο του «λογαριασμού» που πρέπει να πληρώσει το Λονδίνο φεύγοντας από την Ένωση, δεν μπορεί να ανοίξει ο δεύτερος γύρος συνομιλιών για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών, μετά τον Μάρτιο του 2019.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/312233-Axiomatoychos-E-E-Dyskolo-alla-ephikto-na-symphonesoyn-Gioynker-Mei ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...