Απέραντος θρήνος: Ένας στους δέκα είναι νεκρός στο Αματρίτσε

ΖΩΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ                                                                           

Στους 247 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τις ιταλικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, βασιζόμενο σε αναφορές τοπικών αξιωματούχων, 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται. Πολλά από τα θύματα σκοτώθηκαν στο Ακούμολι, κοντά στο επίκεντρο, καθώς και στην Αματρίτσε, όπου τα τρία τέταρτα των σπιτιών έχουν καταστραφεί.

Ο σεισμός έπληξε την περιοχή στις 03:36 το πρωί της Τετάρτης, με επίκεντρο 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, κοντά στην Περούτζα. Η σεισμική δόνηση ήταν σχετικά επιφανειακή, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια

Μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι 10 ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι 11 ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Δεκάδες τουρίστες που κατέλυαν στο ξενοδοχείο Roma, στο Αματρίτσε, δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το ξενοδοχείο ήταν πλήρες αυτές της ημέρες και το μεγαλύτερο μέρος του κατέρρευσε την περασμένη νύχτα.

Σήμερα αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, τα οποία θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι.

ιταλια

ιταλια

ιταλια

Έχασε τελικά τη μάχη με το θάνατο το 10χρονο κοριτσάκι

Δεν κατάφερε το 10χρονο κοριτσάκι που είχε διασωθεί αργά χθες το απόγευμα, 17 ώρες μετά τον κύριο σεισμό, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Έχασε πριν λίγο τη μάχη με τον θάνατο σε νοσοκομείο της κεντρικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ιταλικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν λίγο, οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε τις κεντρικές περιοχές της χώρας είναι 247. Επιβεβαιώνεται όμως ότι πρόκειται για προσωρινό απολογισμό.

Οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία είναι 264. Μόνον στην ευρύτερη περιοχή του Αματρίτσε οι νεκροί ξεπερνούν τους διακόσιους. Σε ό,τι αφορά τις μετασεισμικές δονήσεις, σήμερα το πρωί στις 07:00 είχαν φθάσει συνολικά τις 470.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κατέστησε σαφές ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχισθούν όσο υπάρχει ελπίδα να βρεθούν επιζώντες.

Κραυγές πόνου, πανικού και τρόμου από ανυποψίαστους πολίτες που σε μία στιγμή μέσα βρέθηκαν κάτω από τόνους χαλάσματα στην κεντρική Ιταλία. Ήταν λίγο μετά τον φονικό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σάρωσε την ευρύτερη περιοχή.

Ηχητικό ντοκουμέντο της ιταλικής αστυνομίας που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιταλικός Τύπος καταγράφει τις απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια από πολίτες που περιγράφουν σκηνές «αποκάλυψης» σε Αματρίτσε, Ακούμολι, Πεσκάρα ντελ Τρόντο.

«Βοηθήστε μας. Έγινε σεισμός. Έχω όλη την οικογένειά μου κάτω από τα συντρίμμια», διακρίνονται ανάμεσα στους λυγμούς τα λόγια ενός άνδρα που καλεί στα κεντρικά της αστυνομίας ζητώντας να έρθουν άμεσα διασώστες.

«Πρέπει να παραμείνετε ψύχραιμος, γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται από κάτω χρειάζεται να σας ακούσουν ήρεμο», ακούγεται από την άλλη γραμμή ο αστυνομικός, ο οποίος επιχειρεί να καθησυχάσει τον πανικόβλητο άνδρα.

«Το ξέρω, το ξέρω, αλλά…», απαντά εκείνος και η γραμμή κόβεται.

«Σεισμός, σεισμός», ακούγεται να φωνάζει μία γυναίκα που με τη σειρά της κάλεσε την ιταλική αστυνομία.

«Ω, Θεέ μου», ακούγεται να ουρλιάζει μία ακόμα γυναίκα, ενώ ένας νεαρός άνδρας που καλεί εξηγεί ότι στην περιοχή του έχουν καταρρεύσει τα κτίρια και ότι κάτω από τα συντρίμμια βρίσκεται ένα κορίτσι 13 ετών.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...