Απίστευτο: Ανακαλύφθηκαν τυχαία 1.000 έγγραφα του 1897 στη Βουλή!

Απίστευτο: Ανακαλύφθηκαν τυχαία 1.000 έγγραφα του 1897 στη Βουλή!

voyli

Βρέθηκαν λοιπόν 1.000 πρωτότυπα έγγραφα σε 140 κιβώτια, σε κάποια αποθήκη της Βουλής. Ξεχασμένα και σχεδόν πεταμένα, αφού κανείς δεν φρόντιζε επί δεκαετίες να ασχοληθεί με το υλικό της Βουλής. Κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών (που αφορούν την πυρανίχνευση παρακαλώ) σε χώρο του Κοινοβουλίου, τον οποίο ουδείς είχε επισκεφθεί εδώ και δεκαετίες, ανακαλύφθηκε αρχειακό υλικό που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα σε 140 κιβώτια.
Μετά από μία πρώτη φυλλομέτρηση των περιεχομένων, φαίνεται ότι πρόκειται για αρχεία από τα οποία το παλαιότερο χρονολογείται το 1897 και το νεότερο το 1977. Πολλά από τα ντοκουμέντα αφορούν την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου. Περίπου τα μισά από τα τεκμήρια, τα οποία έχουν καταγραφεί, περιέχουν υλικό του Υπουργικού Συμβουλίου που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας (1967-1974), περίοδο κατά την οποία δεν υφίστατο λαϊκή εκπροσώπηση και Βουλή. Τα θέματα της χώρας ρυθμίζονταν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις. Υπάρχουν όμως και πρακτικά Εξεταστικών Επιτροπών.
Η ανακάλυψη έγινε δύο μήνες πριν, αλλά έπρεπε τα αρχεία να καθαριστούν από κουτσουλιές και βρομιές. Για αυτή την ανακάλυψη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα δώσει σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/309795-Apisteyto-Anakalyphthekan-tychaia-1-000-eggrapha-toy-1897-ste-Boyle ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...