Απίστευτο! Δείτε πώς ένας έμπορος τέχνης στο Μανχάταν «ξάφρισε» εκατομμύρια από πελάτες του

Απίστευτο! Δείτε πώς ένας έμπορος τέχνης στο Μανχάταν «ξάφρισε» εκατομμύρια από πελάτες του

Ένας έμπορος τέχνης του Μανχάταν αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε έργα ζωγραφικής του Kandinsky και άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών ως δόλωμα για να εξαπατήσει συλλέκτες και επενδυτές και να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ezra Chowaiki, της πρόσφατα χρεοκοπημένης εταιρείας Chowaiki & Co. Fine Art Ltd. κατηγορήθηκε για απάτη σχετικά με ψευδείς συναλλαγές κατά τις οποίες κάποιοι πίστευαν ότι πόνταραν στην τέχνη. Τα θύματα έπαιρναν την υπόσχεση για μια γρήγορη μεταπώληση και υψηλό κέρδος ενώ η απάτη εκτυλίχθηκε από το 2015 μέχρι τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Chowaiki δεν έκανε τις συναλλαγές όπως υποσχόταν , αντιθέτως κρατούσε τα χρήματα και τα έργα τέχνης για τον εαυτό του και τη γκαλερί ή τα πουλούσε χωρίς άδεια, αναφέρει το Bloomberg.

Στα θύματα συμπεριλαμβάνεται μια εταιρεία των Νήσων Κέιμαν, την οποία διαχειρίζεται ένας έμπορος σύγχρονης τέχνης με επιχειρήσεις στο Τόκιο και ο οποίος φέρεται ότι εξαπατήθηκε για να αγοράσει το 50% ενός γλυπτού αξίας 900.000 δολαρίων. Ο Chowaiki  δήλωσε στον έμπορο τέχνης ότι είχε έτοιμο έναν αγοραστή που θα πλήρωνε 2,15 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα γρήγορο κέρδος για τον έμπορο άνω των 100.000 δολαρίων.

Το θύμα έμαθε σύντομα ότι η Chowaiki δεν είχε την ιδιοκτησία του γλυπτού και ότι το κομμάτι ήταν στην πραγματικότητα σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Η γκαλερί στην οποία ήταν μέτοχος φιλοξενούσε έργα κορυφαίων καλλιτεχνών όπως ο Σεζάν και ο Ντεγκά και προσέφερε μεταξύ άλλων υπηρεσίες αξιολόγησης τέχνης.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/313855-Apisteyto-Deite-pos-enas-emporos-technes-sto-Manchatan-xaphrise-ekatommyria-apo-pelates-toy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...