Απίστευτο! Δείτε τι βρέθηκε πάνω σε έργο του Βαν Γκογκ, μετά από… 128 χρόνια

Απίστευτο! Δείτε τι βρέθηκε πάνω σε έργο του Βαν Γκογκ, μετά από… 128 χρόνια

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι επιμελητές μουσείου, όταν είδαν στο έργο «Τα ελαιόδενδρα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ μια… ακρίδα.

Οι μελετητές από το Μουσείο Τέχνης Nelson-Atkins ανακάλυψαν το έντομο… 128 χρόνια μετά τη δημιουργία του πίνακα από τον Ολλανδό ζωγράφο.

2

Ο Βαν Γκογκ λάτρευε να ζωγραφίζει σε εξωτερικούς χώρους, οπότε εκτιμάται πως η ακρίδα έγινε μέρος του έργου κατά λάθος, την ώρα που ο ζωγράφος φιλοτεχνούσε στην ύπαιθρο.

«Ο Βαν Γκογκ εργαζόταν έξω στη φύση. Και ξέρουμε πως ασχολήθηκε με τον αέρα και τη σκόνη, τα χόρτα και τα δένδρα, τις μύγες και τις ακρίδες», λέει ο Julián Zugazagoitia, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσείου Nelson-Atkins, όπως σημειώνει η Telegraph.

Η ακρίδα είναι «καμουφλαρισμένη» με καφέ και πράσινα χρώματα στο προσκήνιο του πίνακα.

Η Mary Schafer, συντηρητής γκαλερί, βρήκε το έντομο ενώ εξέταζε τον καμβά με μεγεθυντικό φακό, αρχικά σκέφτηκε πως ήταν ένα φύλλο, ωστόσο, με μια προσεκτική ματιά κατάλαβε τι έβλεπε.

«Η ανακάλυψη της ακρίδας συνδέει τους θεατές με το στιλ ζωγραφικής του Βαν Γκογκ και τη στιγμή που έκανε το έργο», αναφέρει.

1

Ο Michael Engel, παλαιοεντομολόγος από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, θεωρεί πως επειδή δεν υπάρχει κάποιο σημάδι κίνησης στο χρώμα, η ακρίδα ήταν ήδη νεκρή όταν έπεσε πάνω στον καμβά.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/308897-Apisteyto-Deite-ti-bretheke-pano-se-ergo-toy-Ban-Gkogk-meta-apo-128-chronia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...