«Απειλή τιμωρίας στον ΠΑΟΚ από την UEFA»

«Απειλή τιμωρίας στον ΠΑΟΚ από την UEFA»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας AS, η UEFA ετοιμάζεται να επιβάλλει κυρώσεις σε διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους για περιστατικά βίας, ανάμεσα στους οποίους και στον ΠΑΟΚ. Εξηγήσεις και επιβολή ποινών θα ζητήσει από την ΕΠΟ η UEFA.

Τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τη διακοπή της αναμέτρησης μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη κάνουν από χθες τον γύρο του κόσμου.

UEFA και FIFA παρακολουθούν τα όσα έγιναν στην Ελλάδα, καθώς και όλα τα άλλα περιστατικά βίας που έχουν συμβεί τελευταία σε διάφορα ευρωπαϊκά γήπεδα, και σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα αναμένεται να πάρουν αυστηρά μέτρα για την πάταξη αυτών των φαινομένων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα AS, η UEFA ετοιμάζει κυρώσεις σε ΠΑΟΚ, Σπαρτάκ Μόσχας, Παρί Σεν Ζερμέν, Λιλ και Γουέστ Χαμ για τις συμπεριφορές στα γήπεδα τους, με τιμωρίες από κεκλεισμένων των θυρών, απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών, μέχρι και αποκλεισμό συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένεται να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες άμεσα καθώς η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου λίγους μόλις μήνες πριν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκτός από τον ΠΑΟΚ για τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα, στο στόχαστρο της UEFA έχει μπει η Σπαρτάκ Μόσχας για τις βιαιοπραγίες των οπαδών της στο Μπιλμπάο, η Παρί Σεν Ζερμέν για τη συμπεριφορά των φανατικών της στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και οι Λιλ και Γουέστ Χαμ για τις βίαιες πράξεις των οπαδών τους σε παιχνίδια μέσα στο σαββατοκύριακο.

Η UEFA βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τη FIFA για τις ποινές που πρέπει να υπάρξουν με τους προέδρους των δύο Ομοσπονδιών, Ινφαντίνο και Σέφεριν να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, σύμφωνα με την AS. Αμφότεροι επιθυμούν την επιβολή αυστηρών ποινών για συλλόγους και οπαδούς ομάδων που δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τα μέτρα.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, την προσεχή Τετάρτη θα υπάρξει έκτακτη σύσκεψη στην UEFA όπου θα ζητηθούν από τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Αγγλίας λεπτομέρειες και εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στους αγώνες του ΠΑΟΚ, της Λιλ και της Γουέστ Χαμ.

Μάλιστα, όπως προσθέτει η AS, η UEFA θα ζητήσει από τις Ομοσπονδίες να επιβάλλουν ποινές στους εμπλεκόμενους συλλόγους, που αντιμετωπίζουν ακόμα και τον κίνδυνο αποκλεισμού αν δεν συμμορφωθούν.

 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/324872-Apeile-timorias-ston-PAOK-apo-ten-UEFA ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...