Απεργούν τα αυτόνομα συνδικάτα στην Ρώμη για τα δικαιώματα των γυναικών

Απεργούν τα αυτόνομα συνδικάτα στην Ρώμη για τα δικαιώματα των γυναικών

Ρώμη για τα δικαιώματα των γυναικών

Η απεργία συνδέεται με την εκμετάλλευση των γυναικών στους χώρους εργασίας, την επισφαλή τους απασχόληση και τις χαμηλότερες αποδοχές τους σε σύγκριση με τους άνδρες συναδέλφους τους. Αφορά επίσης τα ελλιπή μέτρα για την πρόληψη της βίας σε βάρος των γυναικών και την όλο και πιο περιορισμένη χρηματοδότηση των συνδέσμων και των χώρων που τους επιτρέπουν να ανταλλάσσουν εμπειρίες και σκέψεις.

Προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών με τα δημόσια μέσα μεταφοράς έχει προκαλέσει στη Ρώμη η απεργία των αυτόνομων συνδικάτων και της κεντροαριστερής συνδικαλιστικής οργάνωσης Cgil.

Σημαντικές καθυστερήσεις και προβλήματα σημειώνονται στο μετρό, τα λεωφορεία και τα τραμ της ιταλικής πρωτεύουσας. Μέρος των σιδηροδρομικών συνδέσεων, παράλληλα έχει ακυρωθεί, ενώ σε τετράωρη απεργία κατεβαίνει και το προσωπικό των δυο αεροδρομίων της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Η απεργία αυτή θέλει να καταγγείλει και το τρομακτικό φαινόμενο των σεξουαλικών εκβιασμών και των παρενοχλήσεων στους χώρους εργασίας», γράφει σε ανακοίνωσή του το αυτόνομο συνδικάτο Usb.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/324471-Apergoyn-ta-aytonoma-syndikata-sten-Rome-gia-ta-dikaiomata-ton-gynaikon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...