Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας-Σύσκεψη στο εργατικό κέντρο για το θέμα

-Ελπίδες για την καταβολή των δεδουλευμένων τους γεννά η αυριανή ημέρα,καθώς σύμφωνα με τις διαβεβαίωσεις του επιτρόπου που υπογράφει τα εντάλματα,αναμένεται από την Λευκάδα στο Μεσολόγγι προκειμένου να τα υπογράψει και έτσι να δοθεί ένα τέλος στους 4 βασανιστικούς μήνες που περνούν οι 9 απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ της Βλαχομάνδρας.

Για το λόγο αυτό την Δευτέρα το απόγευμα συγκλήθηκε σύσκεψη στο εργατικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας με πρωτοβουλία του προέδρου του Μ.Χάρου προκειμένου να υπάρξει σχετική ενημέρωση στο θέμα και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα

Στη σύσκεψη αυτή προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων κ.κ.Μπουλές,Γούλας και Τσαγκουρνός,ενώ προσήλθε και ο κ. Παπαθανάσης λίγο αργότερα στην σύσκεψη.

Απώντες αν και προσκλήθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος και Χρ.Σαλαμούρας (Πρ.Συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης ΓΕΝ).Ο μεν δήμαρχος απουσίαζε στην Κόρινθο σε προγραμματισμένο ταξίδι,όπως επίσης και ο κ. Σαλαμούρας στην Αθήνα για υποχρεώσεις του συνδέσμου

Ο κ.Χάρος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόβλημα που προέκυψε κατά τους τελευταίους μήνες με του 9 εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι,ενώ μετέφερε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ.Σαλαμούρα ο οποίος το διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί ως την Πέμπτη,ημέρα κατά την οποία ο επίτροπος θα ταξιδέψει μέχρι το Μεσολόγγι προκειμένου να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα.

Σύμφωνα με τον κ.Σαλαμούρα,το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αφού ο σύνδεσμος δεν αντιμετωπίζει ταμειακά προβλήματα,αλλά στην αλλαγή του  νόμου 4412 και στην εφαρμογή του νέου που αλλάζει τον τρόπου που πληρώνονται τα εντάλματα.Ωστόσο η μετάβαση αυτή έχει τα προβλήματά της,εξηγώντας ότι το πρόβλημα είναι διαδικαστικό.

Ωστόσο σύμφωνα με τις δικές του διαβεβαιώσεις,ο επίτροπος θα ταξιδέψει από την Λευκάδα στο Μεσολόγγι αύριο Πέμπτη 12 Οκτωβρίου προκειμένου να υπογράψει τα εντάλματα και να δοθεί τέλος στο πρόβλημα.

Από την πλευρά του εργατικού κέντρου,παρακολουθείται το ζήτημα στενά,παρέχοντας το σχετικό χρόνο μέχρι και αύριο ώστε να λήξει το ζήτημα,ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσει τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...