Αποζημίωση 180.000 σε γυναίκες που αναγκάστηκαν να σηκώσουν τη μαντίλα τους

Αποζημίωση 180.000 σε γυναίκες που αναγκάστηκαν να σηκώσουν τη μαντίλα τους

180.000 δολάρια θα καταβάλει ως αποζημίωση ο Δήμος της Νέας Υόρκης σε τρεις γυναίκες οι οποίες υποχρεώθηκαν από αστυνομικούς να σηκώσουν τη μαντίλα τους για να τις φωτογραφίσουν μετά την σύλληψή τους, οι δύο το 2015 και η τρίτη το 2012.

Καθεμία θα λάβει 60.000 ευρώ μετά τον συμβιβασμό που επετεύχθη στις αρχές της εβδομάδας ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν, όπου είχαν γίνει οι τρεις συλλήψεις, ανακοίνωσε η συνήγορός τους Ταχάνι Αμπούσι.

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η ίδια στο AFP, δίνοντας έμφαση στην κοινή προσπάθεια που έγινε για να βελτιωθεί το «εγχειρίδιο» των αστυνομικών.

Έκτοτε η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει λάβει νέες οδηγίες: οι συλληφθέντες που φορούν θρησκευτικό ένδυμα στο κεφάλι έχουν το δικαίωμα να μεταφερθούν σε ξεχωριστό θάλαμο για να ληφθεί με πλήρη διακριτικότητα η φωτογραφία τους από αστυνομικό του ιδίου φύλου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/323528-Apozemiose-180-000-se-gynaikes-poy-anagkastekan-na-sekosoyn-te-mantila-toys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...