Αποκλειστικό: Έγγραφα του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Δήμο Ναυπάκτου για την παιδική χορωδία. Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο.

Φωτο slider Παναγιώτης Τσούσης. 

-Το Nafpaktianews.gr βρήκε  έγγραφα- απαντήσεις του Μίκη Θεοδωράκη στο τότε Δήμαρχο Ναυπάκου Γιάννη Νταουσάνη και σας τα παρουσιάζει αποκλειστικά. Έγγραφα που θα έπρεπε να είναι σε περίοπτη θέση  μέσα στο Δημαρχείο  έτσι ώστε ο Δήμος να έχει συνέχεια  σε τέτοιου είδους σοβαρά θέματα. Η επιστολή του Γιάννη Νταουσάνη αναφέρει το όνομα της Παιδικής χορωδίας Μίκης Θεοδωράκης και ο μεγάλος συνθέτης δεν φαίνεται να εκφράζει κάποια ένσταση ή αντιρρήσεις μέσα στις επιστολές του. 

Τι συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο.

Ένταση και βαρείς χαρακτηρισμοί από τον κ. Ράπτη στη ψήφιση του θέματος για την εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Ράπτης ενημέρωσε το Δημοτικό συμβούλιο πως έστειλε email προς τον Μίκη θεοδωράκη ερωτώντας ον αν έχει κάποιο σχετικό έγγραφο στο αρχείο του όπου να δίνει την άδεια για να ονομαστεί η παιδική χορωδία Μίκης Θεοδωράκης.

Στην τοποθέτηση της η κ. Ζιαμπάρα  προέτρεψε τον κ. Ράπτη να ζητήσει από τον εκπρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  το έγγραφο  που θα  δίνει την άδεια χρησιμοποίησης του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη .  Ο κ. Ράπτης όπως τόνισε η κ. Ζιαμπάρα,αμφισβήτησε την μέχρι τώρα λειτουργία της χορωδίας και ζητά και εγγράφως την άδεια για την χρήση του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη ενώ άλλοι θα τρέχανε για να ζητήσουν το όνομα του με την κ. Ζιαμπάρα να κλείνει την τοποθέτηση της με την φράση “Αυτοί είμαστε τέτοιο πολιτισμό θέλουμε” .  

Μετά την τοποθέτηση της κ. Ζιαμπάρα ο κ. Ράπτης απάντησε επιθετικά λέγοντας: “Το τι πολιτισμό παράγουμε εμείς οι ντόπιοι δεν συγκρίνεται με της Μηλιάς”. Στη συνέχεια διάβασε το email που έστειλε στον Μίκη Θεοδωράκη για το συγκεκριμένο θέμα.Η κ. Ζιαμπάρα ζήτησε να καταδικάσει ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Σιαμαντάς τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τμήματα του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο Κ. Μπουλές ζήτησε από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο να πάρει θέση για όσα είπε ο κ. Ράπτης. Ένας αντιδήμαρχος προσβάλει κομμάτια του Δήμου μας  για να πάρει την απάντηση του κ. Λουκόπουλου

Για το θέμα  τοποθετήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Νταουσάνης που παρευρισκόταν στο Δημοτικό συμβούλιο λέγοντας να σταματήσει η αντιπαράθεση για το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη τονίζοντας οτι ο κ. Θεοδωράκης  έδωσε το όνομα του στη παιδική χορωδία και είναι μεγάλη τιμή. Ο κ. Ράπτης δεν ήξερε οτι αυτά πάρθηκαν με αποφάσεις  και ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε το όνομα   του επειδή αγαπάει την Ναύπακτο τονίζοντας ότι είναι  λάθος η επιστολή Ράπτη. Επίσης πρότεινε στον κ. Ράπτη να στείλει νέα επιστολή η οποία να αναφέρει ότι δεν γνώριζε.

Το Nafpaktianews.gr βρήκε σημαντικά  έγγραφα και σας τα παρουσιάζει. 

Δείτε αποκλειστικά ΜΟΝΟ στο Nafpaktianews.gr  τα έγγραφα  απαντήσεις του  Μίκη  Θεοδωράκη  στον τότε Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Νταουσάνη .

Στις δύο επιστολές  του,ο μεγάλος  Έλληνας  συνθέτης   αναφέρεται με πολύ αγάπη στη Ναύπακτο και την απεριόριστη χαρά του για την ίδρυση της παιδικής χορωδίας. Επίσης στα παρακάτω έγγραφα θα δείτε την απόφαση για την ίδρυση της Χορωδίας καθώς και την  απόφαση για την πρόσληψη του Τεοντόρ Καμπατσίεφ.

Τα έγγραφα και οι επιστολές του Μίκη Θεοδωράκη ανήκουν  στο προσωπικό αρχείο του Γιάννη Νταουσάνη τα οποία κατα αποκλειστικότητα έστειλε στο nafpaktianews.gr θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ξεκαθαρίσει το θέμα που έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο ο Γιάννης Ράπτης. 

Η επιστολή Νταουσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη που αναφέρει ξεκάθαρα το όνομα του μεγάλου συνθέτη ως όνομα της χορωδίας. 

Έγγραφο προς Μίκη Θεοδωράκη 2-3-2005

 

___________________________________________________________

Οι δύο επιστολές απαντήσεις  του Μίκη Θεοδωράκη προς το Δήμαρχο   Ναυπάκτου που δεν φέρει καμία ένσταση στην αναφορά του ονόματος  του.


2015-11-24-2003
2015-11-24-2008

______________________________________________________________

Η απόφαση για την ίδρυση της παιδικής  χορωδίας και η απόφαση του Δημάρχου για πρόσληψη του μαέστρου Θεοντόρ Καμπατσίεφ. 

2015-11-24-2006 2015-11-24-2007

______________________________________________________________

Η απόφαση της προηγούμενου Δημοτικού συμβουλίου όταν Δήμαρχος ήταν ο Γιάννης Μπουλές 

2 22

_______________________________________________________________

Δείτε παλαιότερο άρθρο  με την επίσκεψη του Δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ , της Αντιδημάρχου Πολιτισμούς Μαρίας Ζιαμπάρα και του Θεοντρόρ Καμπατσίεφ μαέστρου της χορωδίας. 

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ο μεγάλος δημιουργός κοιτάζει την αφίσα από το 1ο φεστιβάλ παιδικών χορωδιών Ναυπάκτου “Μίκης Θεοδωράκης” που διοργανώθηκε το 2013 . Μαζί με την αφίσα δώσαμε το dvd από το φεστιβάλ και την αναμνηστική πλακέτα της δημοτικής παιδικής χορωδίας Ναυπάκτου που φέρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη.

____________________

12189875_1037301673001305_1304306532945902636_n 12208411_1037302783001194_1760267714133292559_n

________________

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...