Απολογισμός των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας.(βίντεο)

-Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ.Ράπτης προανήγγειλε ακόμη λιγότερα χρήματα για την επόμενη Ναυμαχία.

-Στις 35.500 το κόστος των εβδομαδιαίων εκδηλώσεων.(προυπολογισμένα 41.600)

Γ.Ράπτης (αντιδήμαρχος): Φέτος  δαπανήθηκαν 5-6000 ευρώ λιγότερα από πέρυσι.Χρήματα που θα “πιάσουν τόπο” σε άλλες κοινωνικές δράσεις του δήμου .Του χρόνου το μπάτζετ θα είναι ακόμη λιγότερο.Παρόλα αυτά τόνισε την ανάγκη της επένδυσης στους εθελοντές που δεν πρέπει ποτέ όπως είπε να λέμε όχι.Χρειάζεται κατάλληλος καταμερισμός εργασιών και αρμοδιοτήτων.
“Πραγματοποιήθηκε είπε ο κ.Ράπτης μια ιστορική προσέγγιση του γεγονότος”.Αν ψάξουμε θα βρούμε ελλείψει και προβλήματα.Αναφερόμενος τέλος στους συντελεστές της παράστασης δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τις πολιτιστικές διαδρομές,τους εθελοντές,τις αρμόδιες υπηρεσίες,ενώ για την αρχαιολογία είπε
“την καλή αυτή συνεργασία θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε”

Δ.Σιούντας (σκηνοθέτης): Θεατρική περισσότερο η φετινή αναπαράσταση.Θα πρέπει ίσως του χρόνου να δοθεί περισσότερη κινηματογραφική έμφαση.Είχαμε να αντιμετωπίσουμε (είπε) την πίεση του χρόνου.Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα  είναι συνάρτηση των διατιθέμενων χρημάτων.

Πρέπει να εμπλακούν περισσότεροι επιστημονικοί φορείς στην εκδήλωση της αναπαράστασης.Χρειάζεται ορθολογικός καταμερισμός των διαθέσιμων χρημάτων.

Να σημειωθεί ότι υπήρξαν τοποθετήσεις από μέλη του συλλόγου Ναύπακτος-Πολιτιστικές διαδρομές,από την κ. Νατάσσα Γιαννούλου και τον σύνδεσμο φιλολόγων Ναυπακτίας οι οποίοι υποστήριξαν την ανάγκη της ενασχόλησης των σχολείων με το γεγονός μέσω δράσεων και  ανάγκη ανάδειξης του ιστορικού γεγονότος.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...