Απομονωμένος ο Μητσοτάκης στο Σκοπιανό, τον άδειασε μέχρι και το ΕΛΚ

Απομονωμένος ο Μητσοτάκης στο Σκοπιανό, τον άδειασε μέχρι και το ΕΛΚ

Απομονωμένος βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το «Μακεδονικό», καθώς μέχρι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αδειάζει τις θέσεις της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόσεφ Ντολ, χαιρέτησε το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση της μακρόχρονης διαμάχης αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ευελπιστεί για «απτά» αποτελέσματα.

«Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση και χαιρετίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Ντολ σε αποκλειστική δήλωση στην ιστοσελίδα Euractiv.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα,  ο κ. Ντολ ενστερνίζεται αντίθετη θέση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με τη δήλωσή του να έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων, καθώς οι ηγέτες των δύο χωρών σημείωσαν περαιτέρω πρόοδο στη χθεσινή συνάντηση στο Νταβός.

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την αυτογελοιοποίηση»  αναφέρουν με νόημα κυβερνητικοί κύκλοι.

«Κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ.

Προσπάθεια του Βέμπερ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις» ανέφερε με διαδοχικά μηνύματά του στο Twitter ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, Μ. Βέμπερ, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

«Ο κ Μητσοτάκης κατάφερε να εξάγει την εσωτερική κρίση της ΝΔ για το ονοματολογικό, μέχρι και στο ΕΛΚ. Συγχαρητήρια» σχολιάζει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/318941-Apomonomenos-o-Metsotakes-sto-Skopiano-ton-adeiase-mechri-kai-to-ELK ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...