Αποτελέσματα «Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας» & «1ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου»

Με μεγάλη οργανωτική Επιτυχία διεξήχθηκαν οι δύο ορεινοί αγώνες δρόμου μονοπατιών, για το Αρχαίο Ασκληπιείο και για το Ενετικό Μονοπάτι της Ναυπάκτου.

Από τους 115 εγγεγραμμένους, στην γραμμή της Εκκίνησης ξεκίνησαν 65 αθλητές.

Ο καιρός που δεν ήτανε και τόσο ευνοϊκός για ορεινό τρέξιμο, στάθηκε βασικός παράγοντας στο να ακυρώσουν πολλοί αθλητές από διάφορα σημεία της Ελλάδος τον ερχομό τους και φυσικά την αγωνιστική τους συμμετοχή.

Το ανερχόμενο ταλέντο των ορεινών διαδρομών Χρήστος Παπαδογεώργος με χρόνο 0:45’:47’’ Πλαστικά Κοτρώνη ήτανε ο νικητής του αγώνα, με δεύτερο τον Αλέξιο Κοκοβίκα με 0:51’:04’’ ΣΜΑΧ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ και τρίτο τον Δημήτρη Νικολάου με χρόνο 0:51’:57’’.

Από τις κυρίες πρώτη έκοψε το νήμα η Γιώτη Ελπίδα με χρόνο 1:14’:32’’ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΑΚΟΥΡΑ, δεύτερη η Τυροδήμου Εύη με 1:17’:25’’ ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ Γ.Α.Σ. – SKY WOMEN και Τρίτη η Στεργίου Κωνσταντίνα με χρόνο 1:17’:58’’ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΣΤΙΒΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Όλοι έμειναν έκπληκτοι πως είναι δυνατόν μέσα σε 10 χιλιόμετρά να συναντούν τέτοια δρομική ποικιλία του τερέν, σάρες, παραποτάμιο πέρασμα, φαράγγι, Βραχιές, σημεία που χανότανε στην κυριολεξία ο ήλιος, πέρασμα του ποταμού Σκά,  το Αρχαίο Ασκληπιείο κατασκευής 700 έτη προ Χριστού και τέλος, τα τελευταία τρία χιλιόμετρα κατηφορικά αντικρίζοντας από ψηλά, το πανοραμικό και γραφικό χωριό της Σκάλας με φόντο τον Κορινθιακό κόλπο.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις της Γενικής Κατάταξης αλλά και δύο ηλικιακών κατηγοριών.

Όλοι μαζί έδωσαν το ραντεβού για του χρόνου και η υπόσχεση των διοργανωτών ήτανε να αποκαλύψουν και τ’ άλλα μυστικά περάσματα για καινούργιες και μεγαλύτερες διαδρομές.

 

Την επομένη ημέρα Κυριακή 17 Ιουνίου ακολούθησε το 1ο Ενετικό Μονοπάτι της Ναυπάκτου, ένας ορεινός δρομικός αγώνας Μονοπάτι μόνο για παιδιά ηλικίας 11 έως και 15 ετών και με όλες τις παροχές των μεγάλων διοργανώσεων. Η εκδήλωση είχε δύο σκέλη, ασφάλτινο σπριντ σε ανάβαση 1km k’ 1,5km τύπου VERTICAL και Μονοπάτι 3,5km k’ 4km,  με ξεχωριστές Βραβεύσεις και Απονομές. Η διεξαγωγή των αγώνων ήταν Άρτια σχεδιασμένη και όχι μόνο, κύλησαν Όλα ομαλά, αλλά και Όλα στην ώρα τους.

Αξιοσημείωτο γεγονός η συμμετοχή των πέντε παιδιών ΑμΕΑ του Συλλόγου ΑΛΚΥΟΝΗ Ναυπάκτου στο αγώνισμα των 1 km, τα οποία βραβεύτηκαν όλα και με πρώτη σειρά προτεραιότητας.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Την εκδήλωση την παρακολούθησαν πολλοί γονείς οι οποίοι δίστασαν να επιτρέψουν την συμμετοχή στα παιδιά τους, λόγω του ότι ήταν κάτι καινούργιο, για τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα. Ολοκληρώνοντας όμως αυτή την πολλή καλά σχεδιασμένη και Άκρως προστατευμένη αθλητική εκδήλωση, ήταν οι πρώτοι που φώναξαν ότι του χρόνου θα είναι οι πρώτοι εγγεγραμμένοι την αγωνιστική λίστα.

Δείτε φωτογραφίες των αγώνων.

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων και ο πρ. Καραχάλιας Δημήτριος ευχαριστούνε θερμά όλους αυτούς που εργάστηκαν επί 11 μήνες, για να στήσουνε αυτή την νέα διοργάνωση, ιδιαίτερα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σκαλιωτών, όπως επίσης τα Μέλη και όλους τους φίλους του Γυμναστικού Αθλητικού Σωματείου ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπακτίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...