Αποφυλακίζεται ο Γάλλος δημοσιογράφος που κατηγορήθηκε από την Τουρκία ως τρομοκράτης

Αποφυλακίζεται ο Γάλλος δημοσιογράφος που κατηγορήθηκε από την Τουρκία ως τρομοκράτης

Αποφυλακίζεται μετά από 2 μήνες κράτησης σε τουρκικές φυλακές, ο Λουπ Μπουρό. Ο Γάλλος δημοσιογράφος είχε συλληφθεί πριν από 2 μήνες στα σύνορα με το Ιράκ. Οι Τούρκοι φυλάκισαν τον Μπουρό διότι σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του φωτογραφίες που τον εικόνιζαν μαζί με μαχητές της κουρδικής συριακής οργάνωσης YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) η οποία έχει χαρακτηριστεί “τρομοκρατική” από την Άγκυρα.

Προφυλακίστηκε την 1η Αυγούστου με την κατηγορία της συμμετοχής “σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση”. Την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Υβ Λε Ντριάν ζήτησε και πάλι την απελευθέρωσή του, όπως είχε κάνει και στα τέλη Αυγούστου ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, σε επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο δικηγόρος του, Μάρτιν Πραντέ, ανακοίνωσε πως ο πελάτης του έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος και θα απελαθεί από την Τουρκία. Μάλιστα, αυτό θα γίνει αύριο Σάββατο, όταν και ο δημοσιογράφος θα βρίσκεται στην πατρίδα του.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301324-Apophylakizetai-o-Gallos-demosiographos-poy-kategoretheke-apo-ten-Toyrkia-os-tromokrates ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...