Απτόητοι οι Καταλανοί παρά τους εκφοβισμούς του Ραχόι και της Μαδρίτης

Απτόητοι οι Καταλανοί παρά τους εκφοβισμούς του Ραχόι και της Μαδρίτης

Καταλονία

Πιο κοντά μέρα με την ημέρα βρίσκονται οι Καταλανοί στο δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου, που θα κρίνει αν θα παραμείνουν Ισπανοί ή θα είναι ανεξάρτητοι και η πόλωση στην κοινωνία είναι μεγάλη. Και οι δύο πλευρές λένε πως είναι αποφασισμένοι για τον σκοπό τους, οι μεν να στήσουν τις κάλπες και οι άλλοι να εμποδίσουν πάση θυσία τη διαδικασία.

 Η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης προετοιμάζει κύκλο στοχευόμενων διώξεων κατά Καταλανών αξιωματούχων και δημάρχων, μάλιστα είδη 700 δήμαρχοι περιμένουν κλητεύσεις από τις αρχές επειδή έχουν ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος, ενώ το σίριαλ των αντιδημοκρατικών, όπως χαρακτηρίζουν πολλοί στην Ισπανία, κινήσεων του Ραχόι θα συνεχιστεί καθώς ενδέχεται οι δήμαρχοι να καταλήξουν στα δικαστήρια.

 Ωστόσο, δεν ιδρώνει το αυτί των Καταλανών καθώς η προετοιμασία για το δημοψήφισμα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουν τον ιστορικό στόχο του καταλανικού λαού. «Απέναντι σε αυτή τη λανθάνουσα κατάσταση πολιορκίας αισθανόμαστε στο εξής ότι καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καταλονίας, Τζόρντι Τουρούλ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301111-Aptoetoi-oi-Katalanoi-para-toys-ekphobismoys-toy-Rachoi-kai-tes-Madrites ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...