Απόλλων – Λεβαδειακός 1-1

Απόλλων – Λεβαδειακός 1-1

Απόλλων Λεβαδειακός

Ο Γιακουμάκης δεν άφησε τον Απόλλωνα να πάρει ανάσα…

Ο Απόλλωνας ήταν ανώτερος και είχε την κατοχή, ο Λεβαδειακός όμως πιο απειλητικός, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό (1-1).

Παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη η Ελαφρά Ταξιαρχία, με τον Παράσχο να μην κάνει ούτε σήμερα σεφτέ (πέντε ισοπαλίες, δύο ήττες).

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 54′ με την προβολή του Μπαρτολίνι, στο 67′ όμως οι Βοιωτοί ισοφάρισαν σε 1-1, χάρη σε όμορφο σουτ του Γιακουμάκη από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Ανακάλεσε αποβολή του Λεονάρντο ο Θάνος, ενώ στο 88′ σε μαρκάρισμα πάνω στον Καστιγέχος, φωνάζουν για πέναλτι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ομάδα του Παράσχου ανέβηκε στους 16 βαθμούς, προσπέρασε την Κέρκυρα, παραμένει όμως μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σε καλύτερη μοίρα ο Λεβαδειακός των 25 πόντων, που ισοβαθμεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και φαίνεται να έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή του.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο Απόλλωνας ήταν αυτός που είχε τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας, με συντριπτική κατοχή υπέρ του (71%-29%), ωστόσο οι όποιες προσπάθειες δημιούργησε ο ιδιαίτερα κινητικός Στάθης από την δεξιά πλευρά, δεν κατέληξαν σε τελική προσπάθεια.

Αντιθέτως, ο Λεβαδειακός απείλησε πρώτος με καλές προϋποθέσεις όταν στο 16′ ο Καθάριος υποδέχτηκε μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο αμαρκάριστος Μαρκόφσκι πλάσαρε χλιαρά και ο Τσόβιτς μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι γηπεδούχοι έγιναν περισσότερο ουσιαστικοί και απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Επασί, αρχικά με τον Καστιγέχος στο 23′ να μην προλαβαίνει την μπάλα προ του τέρματος, ενώ στο 30′ μία πολύ όμορφη συνεργασία ανάμεσα σε Αλμπάνη και Ναδάλες έστειλε την μπάλα στον Ντεβέσα ο οποίς σε θέση τετ α τετ νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Βοιωτών.

Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και για τον Λεβαδειακό, όταν σε μία γρήγορη αντεπίθεση ο Νιάσε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του με το δεξί πέρασε ψηλά άουτ, με το 0-0 να παραμένει.

Η είσοδος του Ανιέτε στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή στον Απόλλωνα ο οποίος απείλησε σε δύο περιπτώσεις (Μπαρτολίνι 47′, Καστιγέχος 52′), για να βρει τελικά το γκολ από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ναδάλες, η μπάλα έμεινε στην άμυνα του Λεβαδειακού και ο Μπαρτολίνι με κοντινή προβολή μετά από κεφαλιά του Παπάζογλου σημείωσε το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» η οποία αναζητούσε ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει την νίκη, χωρίς κάποια ουσιαστική φάση. Στον αντίποδα ο Λεβαδειακός χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να ολοκληρώσει τελική προσπάθεια με τον Γιακουμάκη στο 63′ να δίνει προειδοποιητική βολή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο 26χρονος στράικερ υποδέχτηκε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Μπελγκαζουανί και με μακρινό σουτ έκανε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση ο ρυθμός έπεσε, αλλά συνέβη ένα παράδοξο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος και ο Αντιλέχου συμμετείχαν σε μαρκάρισμα του Ανιέτε και ο Θάνος τον απέβαλε σφυρίζοντας φάουλ σε βάρος του και δείχνοντάς του τη δεύτερη κίτρινη.

Όμως οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων και η συζήτηση που είχε με τον τέταρτο διαιτητή τον έπεισαν να ανακαλέσει την αποβολή του Λεονάρντο και να δείξει την κίτρινη στον Αντιλέχου. Το replay δεν δικαιώνει τον Θάνο αφού έδειξε ότι το φάουλ έγινε από τον Λεονάρντο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ, είχαν αξιόλογες φάσεις με τους Αλμπάνη (89′), Κοντοέ (90′), Τσουκαλά (91′) και Αλίβοντιτς (92′) δίχως, όμως, να αλλάξει κάτι, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε.

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Ναδάλες (71′ Αλίβοντιτς), Κονέ (88′ Τσουκαλάς), Ζησόπουλος, Αλμπάνης, Καστιγέχος, Παπάζογλου, Στάθης, Μπαρτολίνι, Ντεβέσα (46′ Ανιέτε).

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Ντιόγκο (27′ Ζαραδούκας), Μαρκόβσκι, Νιάσε (59′ Μπελγκαζουανί), Νουάνκο, Γιακουμάκης, Καθάριος (72′ Καραχάλιος), Μητρόπουλος, Τσαμπούρης, Λεονάρντο.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/321102-Apollon-Lebadeiakos-1-1 ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...