Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 2-1: Είχε να νικήσει από… πέρυσι!

Ο Aπόλλων Σμύρνης νίκησε για πρώτη φορά μετά τις 05/11 και με το 2-1 επί του Παναιτωλικού έφτασε την Κέρκυρα στους 19 βαθμούς, δίνοντας νέα τροπή στο θρίλερ της παραμονής!

Ηταν 5 Νοεμβρίου όταν ο Απόλλωνας κέρδισε τότε τον ΠΑΣ με 4-3. Εκτοτε πέρασε σχεδόν ένας γύρος και παρέμενε χωρίς νίκη. Απόψε έσπασε το… ρόδι, κέρδισε 2-1 τον Παναιτωλικό, έπιασε την Κέρκυρα στην 14η θέση (υστερεί στην ισοβαθμία) και διατήρησε τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι που μπορούν να έχουν πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τον παράγοντα διαιτησία, δεν κατάφεραν να «σκαρφαλώσουν» 5οι, αλλά ακόμη δεν έχουν… πετάξει λευκή πετσέτα.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε τον Χουάντερσον κάτω από τα γκολπόστ, τους Στάθη, Κύργια, Ζησόπουλο, Ναδάλες στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Παπάζογλου, Τσουκαλά, Μενδρινό στον άξονα, τους Κονέ, Αλμπάνη στα άκρα και τον Στόουκς «φουνταριστό».

Τα «καναρίνια» ξεκινήσαν με 4-1-4-1. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μύγας, Μιχάι, Αργκους, Μαρινάκης ήταν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Μπεχαράνο «κόφτης», οι Μάζουρεκ, Ντίας εσωτερικοί, οι Ουίλιαν, Ρόσα στα άκρα και ο Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πίεζε ψηλά, κρατούσε τον αντίπαλό του στο μισό του γηπέδου και απείλησε με τους Μάζουρεκ, Ρόσα. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι είχαν δραστήριο τον Αλμπάνη, αλλά δεν δημιουργούσαν «καθαρές» φάσεις. Στο 22’ ο Ντίας άγγιξε το γκολ, αλλά ο Ναδάλες έβαλε σωτήρια την προβολή και έδιωξε προ του Ουρουγουανού και οι «κυανοκίτρινοι« έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό.

Τότε όμως χτύπησε ο Μάζουρεκ και αυτό επηρέασε την εικόνα των φιλοξενουμένων. Πλέον οι γηπεδούχοι άρχισαν να πατάνε καλύτερα και στο 39’ ο Στόουκς με σουτ που μπλόκαρε ο Κυριακίδης, κατέγραψε την πρώτη ουσιαστική τελική του Απόλλωνα. Ο οποίος στο 44’ άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Γουίλιαν μετά από κόρνερ του Ναδάλες, το οποίο όμως δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Στόουκς έκανε φάουλ στον Ρόσα.

Το χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ άλλαξε άρδην τη ψυχολογία και οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου πήραν τα πάνω τους και λογικά. Ετσι μπήκαν με άλλον αέρα στο δεύτερο μισό όπου και μέχρι το 70’ κυριαρχούσαν. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν στο 58’  ο Αλμπάνης με πολύ ωραία κινηση και τελείωμα με σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Τότε όμως ο Ντίας με προβολή μείωσε για τον Παναιτωλικό και οι φιλοξενούμενοι… μπήκαν ξανά στο ματς. Αρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, ενώ οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, αφού άρχισε να λειτουργεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Ομως εκτός από μία καλή στιγμή με τον Μαρινάκη (76’), δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια άλλη ουσιαστική προϋπόθεση, ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση.

MVP: Ο Αλμπάνης. Στο πρώτο ημίχρονο, το κακό του Απόλλωνα, ήταν ο μόνος που δημιουργούσε για λογαριασμό του. Στο δεύτερο πέτυχε στο 58’ ένα εξαιρετικό γκολ, που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Οι Ναδάλες και Παπάζογλου ήταν πάρα πολύ καλοί. Η πλευρά του πρώτου δεν πιέστηκε, ενώ πιστώνεται και το σωτήριο κόψιμο στο 22’ προ του Ντίας. Ο δεύτερος κέρδισε πάρα πολλές μάχες στον άξονα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μύγας. Η πλευρά του δέχθηκε πίεση, ενώ και εκείνος δεν βοήθησε επιθετικά.

Η γκάφα: Η φάση με τον πιτσιρικά Γιαννιώτη. Το λάθος που υπέπεσε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, απέφερε το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα και ο νεαρός στάθηκε άτυχος σε μία κρίσιμη, χρονικά, στιγμή της αναμέτρησης.

Το στραγάλι: Πολλά και σοβαρά λάθη από τον ρέφερι Μάνταλο και τους βοηθούς του. Το πρώτο γκολ του Απόλλωνα δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Στόουκς κάνει φάουλ στον Ρόσα και δεν του επιτρέπει να μπει στη φάση, ενώ στο 51’ με το σκορ ακόμη στο 1-0, δεν απέβαλε τον Στόουκς για κουτουλιά στον Μπεχαράνο. Αντίθετα του έδειξε κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Απόλλωνας έβγαλε περισσότερο πάθος. Ο Παναιτωλικός έκανε ίσως την χειρότερη εμφάνισή του με τον Δέλλα στον πάγκο του και παρότι μπορεί να επικαλεστεί τον παράγοντα διαιτησία, για 70’ έδειξε να μην «πιστεύει» στη νίκη. Αντίθετα οι γηπεδούχοι έπαιζαν την… κατηγορία και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Ζησόπουλος, Ναδάλες, Παπάζογλου, Τσουκαλάς (72’ Χουάρες), Αλμπάνης, Μενδρινός (81’ Ντεβέσα), Κονέ, Στόουκς (90’+1’ Καστιγιέχος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τρ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μύγας (57’ Γιαννιώτης), Άργκους, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Ρόσα, Μαζουρέκ (26’ λ.τ. Βασιλούδης), Ντίας, Γουίλιαν (70’ Ιταμπέλ), Μοράρ.

Πηγή: www.gazzetta.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...