Απόφαση ΑΑΔΕ: Μειώνονται ΕΝΦΙΑ και ΦΑΠ σε τρείς περιοχές!

Απόφαση ΑΑΔΕ: Μειώνονται ΕΝΦΙΑ και ΦΑΠ σε τρείς περιοχές!

Μικρότερη φορολογική επιβάρυνση φέρνει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων η νέα εκκαθάριση των φόρων από το 2010 έως και το 2016 για ιδιοκτησίες σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Δελφούς! Σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που ανακοινώθηκε σήμερα,  θα γίνει νέα εκκαθάριση Φ.Α.Π. (2010, 2011, 2012 και 2013) για τα Φυσικά Πρόσωπα, αλλά και ΕΝ.Φ.Ι.Α. (2014, 2015, 2016) και για τα Φυσικά και για τα Νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ακίνητο που οι φόροι υπολογίζονται με τη τιμή Β’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Όπως προέβλεπε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να προχωρήσει σε μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Οι αλλαγές, θα περαστούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από σήμερα 29/1/2018 στις 17:00 έως και την Παρασκευή 2/2/2018 στις 22:00 και για αυτό το λόγο, δεν θα είναι διαθέσιμη η υποβολή δηλώσεων Ε9 στα κατά περίπτωση έτη και μόνο για τους φορολογούμενους που εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις.

Επίσης, θα εκδοθούν νέες πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. Έτους 2017 για τα Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που:Νομικά Πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που:

  1. είναι ΕΚΤΟΣ Α.Π.Α.Α. και βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας,
  2. είναι ΕΝΤΟΣ Α.Π.Α.Α. και βρίσκεται στους Οικισμούς Επταλόφου, Λιλαίας και Πολυδρόσου της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας,
  3. ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του λαμβάνεται η:
  • τιμή της Β’ και Στ’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
  • τιμή της Α’ και Γ’ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/319401-Apophase-AADE-Meionontai-ENPHIA-kai-PHAP-se-treis-perioches ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...