Από την έκθεση της Μ.Μιχαλακάκου στη ημερίδα “Η διάθλαση των ορίων” (Vid)

Συνέντευξη τύπου,παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο Ναυπακτία στο λιμάνι της Ναυπάκτου,η επιμελήτρια της έκθεσης της Μάρας Μιχαλακάκου Magda Cirillo-Θεοδωσοπούλου η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 Αυγούστου στο Φετιχέ τζαμί.

Η κ.Cirillo ανέφερε ότι σκοπός της έκθεσης αυτής ήταν να συμπέσει χρονικά με την περίοδο της Ναυμαχίας προκειμένου να φέρουν κοντά το έργο της Μ.Μιχαλακάκου με το Φετιχέ τζαμί και την Ναυμαχία.

Σκοπός ήταν να ενωθούν μεταξύ τους αυτές οι εννοιολογικές ενότητες,κάτι το οποίο εξεταστεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί στις 10.00 στο αρχοντικό Μπότσαρη με πολλούς και εκλεκτούς ομιλητές,καθηγητές πανεπιστημίων και επιστήμονες,υπό τον τίτλο “Η διάθλαση των ορίων”

Allerleiraough (Χίλιες Γούνες), 2003 forged iron · σφυρήλατο σίδερο, 200 x 100 x 150 cm
photo: Fanis Vlastaras, Rebecca Constantopoulou

Το θέμα της ημερίδας θα πραγματεύεται τις έννοιες της αδελφοσύνης, του διαπολιτισμικού διαλόγου και των αποτυπωμάτων του σε σχέση με το έργο της Μιχαλακάκου και τη Ναυμαχία του Λέπαντο.

Για την πρώτη σεζόν του heylepanto! οροθετήθηκαν τρεις στόχοι. Η αλλαγή οπτικής και προσανατολισμού μέσα από μία σύγχρονη θεώρηση, η φιλοδοξία να μετατραπεί ο χώρος σε κέντρο τέχνης σύγχρονου προβληματισμού και η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα ετήσιο ραντεβού.

Με αφετηρία τον χαρακτήρα του χώρου, ο προγραμματισμός τείνει να αναδείξει την προσέγγιση των λαών και επικεντρώνεται στο πώς η ιστορία   των Ελλήνων, όπως και της ανθρωπότητας, χάραξε τον δρόμο της χάρη στον διαπολιτισμικό διάλογο.

 

ο.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...