Από τις 23 έως τις 26 Ιανουαρίου το Φόρουμ στο Νταβός

Από τις 23 έως τις 26 Ιανουαρίου το Φόρουμ στο Νταβός

Με τη συμμετοχή 60 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων

H Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, εξετάζει να ακολουθήσει τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας την επόμενη εβδομάδα, σε μία πιθανή επική σύγκρουση των απόψεων τους για τον κόσμο με αυτές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μέρκελ, που δυσκολεύεται να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, αναμενόταν ότι δεν θα συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ετήσια σύνοδο των πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στις ελβετικές Άλπεις, αναφέρει το enikonomia.

Μετά, όμως, από την κατ’ αρχή συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες την Παρασκευή, Γερμανοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι η Μέρκελ μπορεί εν τέλει να ταξιδέψει στο Νταβός και να έρθει σε σύγκρουση με τον Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει στην τελευταία ημέρα του Φόρουμ.

Το WEF θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Ιανουαρίου με θέμα «Δημιουργώντας ένα κοινό μέλλον σε ένα κερματισμένο κόσμο» και θα προσελκύσει περίπου 60 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Μεταξύ αυτών είναι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. Θα συμμετάσχουν επίσης γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ και ο μουσικός Έλτον Τζον.

Μία εμφάνιση της Μέρκελ θα σηματοδοτούσε την επιστροφή της στην παγκόσμια σκηνή μετά από μήνες πολιτικού αδιεξόδου, στη διάρκεια του οποίου απέφευγε τους προβολείς της δημοσιότητας και επικρίθηκε από ορισμένα γερμανικά και διεθνή μέσα ως «ξεπερασμένη».

Θα επέτρεπε, επίσης, σε αυτή και τον Μακρόν, ο οποίος έχει προγραμματισθεί να μιλήσει στις 24 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν από τον Τραμπ, να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από αυτή και να υπερασπισθούν τις φιλελεύθερες δημοκρατικές αξίες σε αντίθεση με τις πολιτικές “American First” του Τραμπ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/317430-Apo-tis-23-eos-tis-26-Ianoyarioy-to-PHoroym-sto-Ntabos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...