Απ’ τον Παναιτωλικό της Ευρώπης..στον Παναιτωλικό της παραμονής!

Εχθές ο Παναιτωλικός υπέστη ακόμη μια οδυνηρή ήττα στην έδρα του, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον κακό του δαίμονα Ξάνθη με 1-3. Ήταν ένα αποτέλεσμα που έφερε τον Παναιτωλικό στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς, έχοντας μάλιστα και ματς περισσότερο από Απόλλωνα Σμύρνης και Πλατανιά που είναι από κάτω του βαθμολογικά και αγωνίζονται σήμερα.

Πώς ο Παναιτωλικός απ’ τα όνειρα της πεντάδας έπειτα απ’ τη μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναθηναϊκού και την εκτός έδρας νίκη επί του Πλατανιά όπου βρέθηκε 5ος, έχει φτάσει τέσσερις αγωνιστικές μετά να παλεύει για την παραμονή του και να έχει κερδίσει μόλις ένα βαθμό σε τέσσερα παιχνίδια..είναι πραγματικά απορίας άξιον..

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Πλατανιά για την 6η αγωνιστική, υπήρχε διακοπή του πρωταθλήματος ελέω Εθνικής. Έπειτα για την 7η αγωνιστική ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε στο Αγρίνιο τον Λεβαδειακό όπου και ηττήθηκε 0-1. Δε μπορούμε να πούμε ότι η διακοπή επηρέασε την ομάδα, καθώς έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, έκανε 24 τελικές χωρίς όμως να έρθει το πολυπόθητο γκόλ.  Αντιθέτως ο Λεβαδειακός με μόλις μία ευκαιρία, πέτυχε το γκολ και κέρδισε τον αγώνα . Καθαρά λοιπόν από θέμα ατυχίας ο Παναιτωλικός έχασε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μια αγωνιστική μετά ταξίδεψε στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσει τον ΑΟΚ. Κακές επιλογές στην ενδεκάδα και η έλλειψη του σημαντικού Μπεχαράνο απ’ τα χαφ , ήταν οι κύριοι λόγοι της ήττας με τον Παναιτωλικό να χάνει με 1-0, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες παίζοντας κακό ποδόσφαιρο. Την περασμένη (9η) αγωνιστική ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε στην έδρα του τον Απόλλωνα Σμύρνης και ήταν καλός μόνο για ένα ημίχρονο. Το τελικό 1-1 ήταν απόλυτα δίκαιο με το Μάκη Χάβο να προβληματίζεται για την απόδοση των ποδοσφαιριστών του. Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι έλειπαν όλα τα αριστερά μπακ λόγω τραυματισμών, θέση την οποία κάλυψε ο Κλέσιο και ελλείψει Μαρινάκη απ’ τα δεξιά αγωνίστηκε ο ντεφορμέ Μύγας. Εχθές στην ήττα από τη Ξάνθη όλα πήγαν στραβά με την ευθύνη να βαραίνει κυρίως το Μάκη Χάβο που όμως στηρίζει η διοίκηση και σωστά πράττει.

Τα συμπεράσματα πολλά. Οι αιτίες της κατάρρευσης αρκετές. Μια απ’ αυτές οι επιλογές παικτών που δείχνουν ότι δε μπορούν ανταπεξέλθουν. Μοράρ και Μπράβο είναι σίγουρα εκτός κλίματος και δείχνουν ότι δε μπορούν να προσφέρουν. Επίσης το ντεφορμάρισμα πολλών παικτών που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα στην ομάδα. Μύγας, Πάουλο, Μαρκόφσκι ακόμη και ο Κυριακίδης. Επιπρόσθετα αιτία μεγάλη είναι και οι τραυματισμοί που ταλανίζουν τον Παναιτωλικό. Έχει ξεμείνει εδώ και καιρό από αριστερό μπακ (Ρότσα, Τσοκάνης, Παράς) με τον Ρότσα ειδικά να ξεκινάει εντυπωσιακά φέτος. Επίσης οι απουσίες των Μαρινάκη, Μπεχαράνο και Λόπες σε αρκετά σημαντικά παιχνίδια στοίχισε στην ομάδα. Προστεθηκε εχθές και ο τραυματισμός του Μόρα, ενώ απουσίαζε απ’ την αναμέτρηση  λόγω τραυματισμού και ο Κλέσιο. Δε μπορούμε να μη τονίσουμε και την έλλειψη βοήθειας απ’ τους κλασικούς επιθετικούς της ομάδας. Μαρκόφσκι και Μοράρ δεν έχουν βοηθήσει όσο θα έπρεπε στο σκοράρισμα. Μόλις ένα γκολ μετράει ο Ρουμάνος (απέναντι στον Ατρόμητο), ενώ ο Μαρκόφσκι δεν έχει βρει μέχρι τώρα δίχτυα στο πρωτάθλημα. Αντιθέτως ο Ντίας που δεν είναι κλασικός φουνταριστός είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με τρία τέρματα. Υπάρχει επιθετική δυστοκία στον Παναιτωλικό. Τέλος, όσον αφορά τις αιτίες της αγωνιστικής καθίζησης στα αρνητικά είναι και η μη εκμετάλλευση της δυνατής του έδρας. Μια έδρα παραδοσιακή δυνατή που όμως φέτος έχει παραβιαστεί δύο φορές, ενώ έχει μόλις μία νίκη. Συγκεκριμένα ο Παναιτωλικός έχει έως τώρα 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στο Αγρίνιο, απολογισμός αρνητικός για γηπεδούχο ομάδα. Φυσικά σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η κακή διαχείριση πολλές φορές απ’ το Μάκη Χάβο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τωρινή διακοπή θα βοηθήσει τον Παναιτωλικό να επανέλθει και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα. Φυσικά και θέμα προπονητή δεν υπάρχει, απλά τη δεδομένη χρονική στιγμή χρειάζονται σωστές αποφάσεις και ηρεμία. Ο Παναιτωλικός περνάει αγωνιστική κρίση, όμως η ποιότητα και το ταλέντο ξεχειλίζει φέτος. Δεν είναι ομάδα ο Παναιτωλικός για να παλεύει για παραμονή. Θα ανακάμψει..κι ο κόσμος είναι δίπλα του..όπως ήταν και χθες στα δύσκολα!

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...