Αρχιεπίσκοπος: “Ο λαός μας έχει αισιοδοξία και φιλότιμο” (Φωτό)

Αρχιεπίσκοπος:
Στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο Σαρόγλειο Μέγαρο, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, το βράδυ της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου 2014, για να συμμετάσχει στην φιλανθρωπική εκδήλωση που οργανώθηκε για την στήριξη του ιδρύματος “Μ. Κόκκορη”

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση ταινίας από τις δραστηριότητες των περιθαλπομένων στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική στέρηση ή σύνδρομο down του κληροδοτήματος Μαρία Κόκκορη.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον διευθυντή του ιδρύματος, Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας, ο οποίος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τους λοιπούς προσκεκλημένους λέγοντας ότι η αποψινή βραδιά οφείλεται στην γνωριμία της Βουλευτού Τάνιας Ιακωβίδου με το ίδρυμα. “Η αγάπη μπορεί να φτάσει ένα έργο ψηλά, τόσο ψηλά όσο θέλει ο άνθρωπος” και λέγοντας αυτά ευχαρίστησε την Βουλευτή για την προσπάθεια αρωγής, η οποία ενεργοποίησε ομάδα εθελοντριών και οργάνωσαν την φιλανθρωπική εκδήλωση. Καταλήγοντας ο π. Νικόδημος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης Β. Λαμπρόπουλο για την παραχώρηση της αιθούσης, τον παρασταθέντα Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, τους παρισταμένους Κληρικούς και Στρατιωτικούς, όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδηλώσεως, και όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρεκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να χαιρετίσει και ευλογήσει την φιλανθρωπική σύναξη.

Ο Μακαριώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη και τους συνεργάτες του για την προσφορά τους στο ίδρυμα, απευθυνόμενος στους συνδαιτυμόνες είπε ότι “53.000 άτομα ενισχύονται μέσω της Εκκλησίας από την αγάπη των συνανθρώπων τους” και πρόσθεσε “η ανταπόκριση του λαού στις ανάγκες που δημιουργεί η κρίση προκαλούν συγκινήσεις και συγκλονισμούς, ο λαός μας έχει αισιοδοξία και φιλότιμο”

Στην εκδήλωση απέδωσαν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες το σύνολο πνευστών του μουσικού σχολείου Πειραιώς υπό την διεύθυνση των μουσικών Θανάση Κυριζίδη και Θοδωρή Γιατρά, ενώ με τη συνοδεία στο πιάνο του Ζαχαρία Τσίχλα τραγούδησαν η δεκαοκτάχρονη Ανδριανή-Ελένη Ρέπλου, η Μαρία Αλεξάνδρου και ο Νίκος Καραγκιαούρης. Τέλος σαξόφωνο έπαιξε ο Μάκης Αναστασόπουλος.

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...